Női kézi: ikreket vár a korábbi magyar válogatott átlövő

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.02. 14:16
null
Triscsuk Krisztina április közepén ad életet ikreinek (Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap)
Ikerpárral terhes az Alba Fehérvár KC-tól visszavonuló magyar válogatott kézilabdázó, Triscsuk Krisztina, aki áprilisban ad életet fiainak – írta meg a feol.hu.

A székesfehérváriaknál sales menedzserként dolgozó korábbi klasszis nyolcadik hónapjában van, s április közepén császármetszéssel ad életet az egykori válogatott kenussal, Kovács Gergellyel közös ikreinek, akik a Bende és a Gergely nevet kapják majd.

Mint Triscsuk beszámolt róla, az örömhírt családi tragédia előzte meg, hiszen egy héttel azután tudták meg a gyermekáldást, hogy elhunyt a kézilabdázó édesanyja.

„Májusban a testvérem bejelentette, hogy elutazik Mariupolba, hogy segíthessen a háború sújtotta területeken. Minden harmadik nap tudtunk csak kommunikálni. Július tizenhetedikén, a születésnapomon tudtam meg, hogy Oroszországban élő édesanyám bekerült az intenzív osztályra. Testvérem Mariupolból hazautazott, augusztus végén pedig közölte, hogy nem lehet megmenteni anyukámat – mesélt a tavaly nyári eseményekről Triscsuk Krisztina. Nem volt egyszerű eljutnom Oroszországba a háborús helyzet közepette, a repülőjegy ára is a tízszeresére emelkedett. Édesanyám meghalt, úgy éreztem, ennél durvább nem lehet az élet. Egy keddi napon eltemettük, csütörtökön pedig kiderült, hogy kismama vagyok. Egy hétre rá kiderült, hogy ikreket várok. Oroszországban az a szokás, hogy a temetéskor mindenki kívánhat valamit a sírnál. Én azt kívántam, hogy kismama lehessek. Miután akkor a tudtomon kívül már várandós voltam, szerintem édesanyám fentről dobott még egy gyerkőcöt, csak, hogy ne unatkozzam” – nevetett a korábban többek között Fehérváron, Érden, Siófokon, Kisvárdán és Dunaújvárosban, valamint a német Thüringer HC-nál is kézilabdázó Triscsuk, aki hét héttel a szülés előtt is dolgozik és sportol, heti három alkalommal jár gyógytornára.

„Sokkot kaptam, hogy ketten vannak, az orvost meg is kértem, hogy indítsa újra az ultrahanggépet, mert hiba van a rendszerben” – elevenítette fel az 53-szoros magyar válogatott kézilabdázó a pillanatot, amikor megtudta, ikrei lesznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik