Férfi kézi: a BL-riválistól igazolt kapust a Szeged

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.22. 11:23
null
Emil Imsgard jövő nyáron csatlakozik az OTP Bank-Pick Szegedhez (Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország)
A férfi kézilabda NB I-ben és a Bajnokok Ligájában szereplő OTP Bank-Pick Szeged hivatalos honlapján számolt be róla, hogy hároméves szerződést kötött a norvég válogatott kapussal, a BL-rivális Elverumot erősítő Emil Kheri Imsgard-ral, aki 2023 nyarán csatlakozik a csapathoz.

 

Az 1998-ban született Imsgard a 2018–2019-es idényben mutatkozott be a Bajnokok Ligájában az Elverum színeiben. A 197 centiméter magas négyszeres norvég bajnok és kupagyőztes kapus csapata mostani évadban lejátszott tíz Bajnokok Ligája-mérkőzésén összesen 70 védést mutatott be (24 százalékos hatékonyság). Imsgard lesz a Szeged harmadik norvég légiósa Kent Robin Tönnesen és Alexander Blonz után.

„Örömmel jelentem be, hogy egy fiatal, tehetséges norvég válogatott kapussal, Emil Kheri Imsgard-ral sikerült megállapodnunk, aki így 2023. július 1-től minket erősít majd. Klubunk hároméves szerződést kötött vele, úgy gondolom, hogy egy tehetséges, sokra hivatott kapus érkezik hozzánk, aki remek párost alkothat Mikler Rolanddal. Roli egy tapasztalt sportoló, biztos vagyok benne, hogy rengeteget segít majd új társának, aki sokat tanulhat tőle” – fogalmazott az OTP Bank-Pick Szeged elnöke, Szűcs Ernő Péter.

„Nagyon megtisztelő érzés, hogy ilyen lehetőséget kaptam, és egy ilyen fantasztikus klubban folytathatom a pályafutásomat. Amikor először megismertem az OTP Bank-Pick Szegedet, már akkor megtetszett a csapat, az a légkör, ami körülveszi Szegeden a kézilabdát. Tudom, hogy mindent beleadok majd a pályán, és mindent megteszek azért, hogy sikereket érjünk el közösen a fantasztikus szurkolótáborral” – mondta Emil Kheri Imsgard a klub hivatalos honlapján.

Imsgard Szegedre igazolásáról már korábban is hallani lehetett, hiszen a kapus maga nyilatkozott szülővárosa újságában, hogy a Tisza partjára igazol.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik