Női kézi: Korsós Dorina a barátai ellen tér vissza a válogatottba

N. R.N. R.
Vágólapra másolva!
2022.10.29. 10:39
null
Korsós Dorina (Fotó: Koncz Márton)
A magyar női kézilabda-válogatott szombaton 17 órától felkészülési mérkőzésen fogadja Romániát a Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnokban. A csapatok közös történelme újabb mérföldkőhöz érkezik, ugyanis századik alkalommal találkoznak egymással a felek. Korsós Dorinával, a román Rapid Bucuresti balszélsőjével beszélgettünk.

 

– Hogy éli meg, hogy ennyi idő után ismét lehetőséget kap a válogatottban?
– „Saját jogon” szerettem volna bekerülni, de szeretném megmutatni, mire vagyok képes – kezdte az interjút Korsós Dorina, a román Rapid Bucuresti balszélsője. – Nagy lehetőség ez, hiszen 2015-ben voltam legutóbb válogatott, és sokáig kézilabdázni se tudtam a sérülésem miatt. Akkor egyáltalán nem gondoltam volna, hogy ennyi év után egy topcsapat, a BL-szereplő Rapid Bucuresti játékosa leszek, pláne nem, hogy visszakerülök a válogatottba.

– Beszéljünk kicsit a két válogatott századik összecsapásáról. Mire számítanak a románok ellen?
– Remélem, a lányok felkészültek, mert a román kemény, harcias csapat, de megvan a gyengéje. Ahogy a CSM Bucuresti-nél, a válogatottnál is Cristina Neagura épül a játék, így az ő semlegesítése lesz a kulcs, emellett lerohanásokkal meg lehet fogni őket.

– Több csapattársa is tagja a román válogatottnak. Mekkora motiváció, hogy ezúttal ellenük játszhat?
– Nagyon motivált vagyok, gyakorlatilag az egész válogatottat ismerem, hétről hétre találkozom velük a pályán. Sok barátom, csapattársam szerepel a románoknál, és amikor megtudták, hogy ellenem is játszanak, egyből mondták, milyen furcsa lesz. Ismerjük egymás gyengéit és erősségeit is, meglátjuk, ki jön majd ki jobban ebből a helyzetből, de bízom benne, hogy mi.

– Az év elején került Debrecenből a román fővárosba, miután a cívisvárosiak a nyártól nem éltek volna opciós jogukkal, és elengedték. Hogy esett a választása a Rapidra?
– Sokat nem gondolkodtam, hiszen fix játéklehetőséget ígért a klub, és többektől azt hallottam, hogy a román bajnokság erős, ami nekem jól jött ahhoz, hogy újra játékba lendüljek. Az elején kicsit féltem, hiszen ez nagy lépés, ráadásul Németországból is azért jöttem haza, mert hiányzott a családom. Utólag egyáltalán nem bántam meg, nagyon jó a csapatunk, szeretem az edzőnket is, mindent megkapunk, amire egy profi sportolónak szüksége van.

– Magyar válogatott játékosként nehéz volt elfogadtatnia magát az egyik legnagyobb román klubban? Nem kapott emiatt megjegyzéseket, mondjuk, a szurkolóktól?
– Romániában egyáltalán nem. Itthon azért kaptam hideget-meleget, de ez az én döntésem és az én pályafutásom, így csak rám tartozik, hogy hol játszom. Kint nagyon jól fogadtak, és szerencsére bizonyítottam is, nagyon szeretnek a szurkolók, aminek szívből örülök. Boldog vagyok, hogy hétről hétre a Bajnokok Ligájában bizonyíthatok!

A MAGYAR VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Szombat
17:
Magyarország–Románia (Tv: M4 Sport)
Hétfő
17:
Magyarország–Németország (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik