Női kézi: a franciák legendás kapitánya távozik a párizsi olimpia után

Vágólapra másolva!
2022.09.07. 10:37
null
Olivier Krumbholz (balra) immáron kapusedzőként számíthat Amandine Leynaud segítségére (Fotó: AFP)
A francia női kézilabda-válogatott legendás szövetségi kapitánya, Olivier Krumbholz bejelentette, a 2024-es párizsi olimpia után távozik a posztról. A francia HandNews honlapján közben arról olvasni, hogy a Győrből visszavonuló Amandine Leynaud kapusedzőként csatlakozik a válogatott stábjához a játékokig.

 

„Párizs után új olimpiai ciklus kezdődik, itt az idő, hogy valaki másnak átadjam a helyemet. A 2024-es olimpia nagy motivációt jelent, minden erőmmel azon leszek, hogy jól szerepeljünk rajta. Utána azonban szeretnék váltani” – magyarázta a L'Équipe-nek adott interjúban a 64 éves Krumbholz, aki mindent megnyert a francia válogatottal.

1998-ban vette át a nemzeti csapatot, amelyet a 2013–2016 közötti időszakot leszámítva – amikor Alain Portes volt a kapitány – irányított. 2021-ben olimpiát, 2003-ban és 2017-ben világbajnokságot, 2018-ban pedig Európa-bajnokságot nyert a válogatottal.

A párizsi olimpiáig tartó úton számíthat a Győrből visszavonuló Amandine Leynaud munkájára is, aki a HandNews szerint kapusedzőként segíti majd a stábot, de a lövőedzésekben is fontos szerepe lesz.

Leynaud a Nemzeti Sportnak korábban elmondta, hogy a jövőben a fiatal kapusoknak szeretné átadni a tudását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik