Férfi kézi: sérülés késlelteti a magyar kapus bemutatkozását a Bundesligában

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.02. 15:33
null
A korábbi szegedi Nagy Martin sérülés miatt csak októberben mutatkozhat be a Bundesligában (Fotó: Koncz György)
Július 19-én kezdte meg a felkészülést a német férfi kézilabda-bajnokság első osztályába bajnokként visszajutó VfL Gummersbach, melynek 23 éves magyar kapusa, Nagy Martin sérülés miatt csak októberben mutatkozhat be a Bundesliga élvonalában – írja a delmagyar.hu.

„Sajnos az egyéni felkészülés során volt egy rossz lépésem és kifordult a bokám, aminek következtében eltört a jobb lábfejem legkülső csontja. Kaptam egy rögzítőt, amit még nagyjából három hétig kell viselnem” – árulta el a Délmagyarország érdeklődésére Nagy Martin, aki második idényét várja Németországban.

A másodosztályból bajnokként visszajutó ötszörös Bajnokok Ligája-győztes VfL Gummersbach elsődleges célja, hogy megőrizze élvonalbeli tagságát.

„A sérült jobb lábamat csak minimálisan terhelhetem, de próbálom kihozni ebből a helyzetből is a maximumot. Az orvosok szerint szeptember végén, vagy október elején térhetek vissza a pályára, de ezt több minden befolyásolhatja. Attól függ, milyen gyorsan forr össze a csont, miként halad a rehabilitációm. Rajtam nem múlik semmi sem, mindent megteszek!" – fogadkozott Nagy Martin, aki kitért arra is, nagy drukk van benne a Bundesligában való bemutatkozást illetően.

A német férfi kézilabda-bajnokság szeptember 1-jén kezdődik, amikor a Gummersbach a Lemgóval csap össze.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik