Női kézi NB I: szerződést bontott a Siófok a norvég irányítóval

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.04.01. 14:34
null
Malin Holta már nem tagja a Siófok keretének (Fotó: siofokkc.hu)
Már nem tartozik a női kézilabda NB I-ben szereplő Siófok keretéhez a norvég Malin Holta. Fodor János, a klub ügyvezetője elmondta, a játékos élő szerződése ellenére nem akart visszatérni az együtteshez – írja a siofokkc.hu.


A 28 éves kézilabdázó hetekkel ezelőtt mentális állapota és a háborús helyzettől való félelme miatt hazautazott Norvégiába. Ezt követően pedig arra panaszkodott, hogy nem tud kiteljesedni a klubnál. Fodor János, a Balaton-partiak ügyvezetője elmondta, szerződést bontottak a játékossal. Az egyébként már korábban eldőlt, hogy Malin Holta Franciaországban folytatja a következő idénytől.

„2022. március 13-án, vasárnap délben kaptam egy telefonos üzenetet Malin Holta képviselőjétől, amiben arról tájékoztatott, hogy a játékos mentális állapota és a háborús helyzettől való félelme miatt hazautazott Norvégiába és élő szerződése ellenére a továbbiakban már nem kíván visszajönni Siófokra. Ennek semmilyen előzményét nem láttuk, a játékos nem jelezte felénk, hogy problémái lennének és rosszul érezné magát. A klubvezetés, a szakmai stáb és a játékostársak sem tudtak arról, hogy két hónappal az idény vége előtt mindenféle tájékoztatás nélkül ilyen lépésre szánja el magát. Ezt követően a tények tudatában a szerződésében foglaltak szerint felszólítottuk arra, hogy térjen vissza Siófokra. Ez nem történt meg. Pár nappal később kaptunk egy orvosi igazolást a mentális állapotát illetően, illetve egy levelet, amiben már teljesen más okokra hivatkozott a hazautazást illetően. A mindennapos munkára panaszkodott és arra, hogy nem tud Siófokon kiteljesedni. Még ha így is lenne, akkor sem hiszem, hogy sportemberhez méltó a cselekedete. Cserbenhagyta a csapattársait, a klubot és a szurkolókat két hónappal a szezon vége előtt” – mondta el Fodor János.

Hozzátette, munkajogi értelemben minden lehetséges eszközt meg fognak ragadni, hogy elejét vegyék a hasonló eseteknek.

Holta 76 góljával a Siófok legeredményesebb játékosa volt az NB I 2021–2022-es idényében.

Mint ismert, tavaly nyáron Tamara Horacek is viharos körülények között távozott a Siófoktól. Azóta már az EHF megbüntette a francia válogatott balátlövőt.

„Tamara Horacek 3750 eurós pénzbírságot és egy év felfüggesztett eltiltást kapott az Európai Kézilabda-szövetségtől (EHF) azért, mert két klubnál is aláírt szerződése volt egyidejűleg. Úgy gondolom, hogy a büntetés ténye megmutatja, hogy kinek volt igaza az ügyben. Az már más kérdés, hogy a büntetés mértékével nem értek egyet. Mondjuk ki, egy ilyen büntetésnek nincsen semmiféle visszatartó ereje...” – nyilatkozta az esetről az ügyvezető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik