Női kézi: Brattset gyermeket vár; Solberg sem lép pályára az ETO bresti BL-meccsén

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.04.25. 16:10
null
Kari Brattset gyermeket vár (Fotó: Tumbász Hédi)
A beálló Kari Brattset mellett a kapus Silje Solberg sem lép pályára a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatában a francia Brest Bretagne elleni BL-negyeddöntő első mérkőzésén – írja a klub honlapja.

Brattset játékára hosszabb ideig nem számíthat a Győr, mivel tájékoztatta a vezetőséget, hogy gyermeket vár.

„Elsőként szívből gratulálok, jó egészséget és kitartást kívánok Kari Brattset Dalenak az elkövetkezendő időszakhoz. Egy nő számára az anyává válás és a várandóság hónapjai az egyik legcsodálatosabb időszak az életben. A női kézilabda világában nehezen kezelhető, ha egy játékos hosszú időre kiesik. A mérkőzések és edzések során sajnos mindig fennáll a sérülés kockázata, ez része az élsportnak, a gyermekvállalás azonban jól tervezhető folyamat része. Kari esetében korrekt egyeztetések zajlottak korábban, így a mostani évad keretét az ő terveivel összhangban alakítottuk ki. Nyilván nem egyszerű a világ egyik legjobb beállósát az idény legintenzívebb időszaka előtt nélkülözni, de hiszem, hogy Linn Blohm és Crina Pintea megfelelően megoldja az előttünk álló feladatokat. Karinak ezúton is boldog és nyugodt babavárást kívánunk, és várjuk vissza a csapatba” – nyilatkozta Görbicz Anita a Győri Audi ETO KC elnöke a klub honlapján.

A norvég válogatott Solberg egy nem kézilabdázáshoz köthető, ám halaszthatatlan orvosi beavatkozáson esett át hazájában. Emiatt két hét teljes edzéstilalmat írtak elő számára, így biztosan kihagyja a Brest elleni idegenbeli meccset – a visszavágó előtt azonban már edzésbe állhat.

NEGYEDDÖNTŐ
CSM Bucuresti (román)–Esbjerg (dán) május 1., 16.00
május 8., 16.00
Metz Handball (francia)–Rosztov-Don (orosz)
10–0 10–0
Továbbjutott a Metz, 20–0 – megállapított eredmény
Brest Bretagne (francia)–GYŐRI AUDI ETO KC április 30., 18.00
május 7., 16.00
Krim Ljubljana (szlovén)–Vipers Kristiansand (norvég) május 1., 14.00
május 7., 18.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik