Férfi kézi: a következő idényben a Bundesligában védhet a magyar kapus

Vágólapra másolva!
2022.03.17. 11:56
null
Nagy Martin a következő évadban a Bundesligában védhet (Fotó: VfL Gummersbach)
Nagy Martin 2024-ig szerződést kötött a német másodosztályú férfi kézilabda-bajnokságban szereplő VfL Gummersbachhal. A magyar kapus a Délmagyarnak elmondta, a következő évadban már a Bundesligában fejlődne tovább.


Nagyot a Pick Szeged adta kölcsön tavaly nyáron a korábbi 5-szörös BEK-győztes gárdának. Szerződése lejártával pedig végleg marad a német klubnál, ahová 2024-ig írt alá.

A 23 éves játékos úgy érzi, Németországban gyorsabb lett, és fizikálisan sokat fejlődött. A következő évadban pedig már a világ legerősebb bajnokságának tartott Bundesligában fejlődhet tovább, ha feljut a csapata.

„A legfontosabb idei célunk, hogy visszajussunk a Bundesligába, de nem titkolt vágyunk, hogy ezt bajnokként tegyük meg, amire megvan az esélyünk. Bízom benne, hogy sikerül, és az első osztályban tovább fejlődhetek” – mondta el Nagy a Délmagyarnak.

A VfL Gummersbach vezeti a másodosztály tabelláját, hét ponttal megelőzve a harmadik helyezettet – az első két helyen végző együttesek jutnak fel a Bundesligába. Nagy kapustársa egyébként a korábban Orosházán is védő szerb válogatott Tibor Ivanisevics.

A fiatal kapuvédő bízik benne, hogy hamarosan bemutatkozhat a magyar válogatottban.

„Az utánpótlásból már kiöregedtem, de remélem, hogy hamarosan beérik a munkám gyümölcse, és rászolgálok majd a felnőtt nemzeti csapat meghívójára is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik