Férfi kézi: egykori kollégánknak, Simon Józsefnek is emléket állít a Pick Szeged

N. P.N. P.
Vágólapra másolva!
2022.02.19. 08:56
null
A Pick Aréna (Fotó: Dömötör Csaba)
Újabb helyiségeket avat fel a december 9-én átadott, több mint nyolcezer férőhelyes Pick Arénában szombaton, a Grundfos Tatabánya KC elleni bajnoki előtt a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata.

 

A legendák falára korábban a klub hatvanéves történetének tíz meghatározó alakja került fel, és ezúttal is olyan személyek kapnak helyet az impozáns létesítményben, akik a múltban sokat tettek a sportágért a csongrádiaknál.

Simon Józsefre is emlékeznek Szegeden (Fotó: Szabó Miklós)
Simon Józsefre is emlékeznek Szegeden (Fotó: Szabó Miklós)

Egy szektort az egyesület első bajnokcsapatának szakvezetőjéről, a mesteredző Skaliczki Lászlóról, egy másikat a gárda volt kiváló beállójáról, a 211-szeres válogatott Zubai Szabolcsról neveznek el.

A rehabilitációs helyiség a népszerű masszőr, a néhai Pióker „Piki” Sándor, az akadémia kapuja a helyi utánpótlás-nevelésben fontos szerepet játszó Mandl házaspár, Alice és Gábor, az orvosi szoba dr. Szabó István csapatorvos, a sajtódolgozó a legendás fotós, Gyenes Kálmán nevét viseli.

A magyar bajnoki címvédőnél nem feledkeznek meg lapunk egykori munkatársáról, kézilabda-szakírójáról, a tragikus körülmények között 2019. július 26-án, 64 éves korában, autóbalesetben elhunyt Simon Józsefről sem.

„Simi bácsit még most is sokszor keressük-kutatjuk, mikor jelenik meg egy-egy meccsünkön. Sajnos Simon József sportújságíró sem lehet már közöttünk, de azt, amit a szegedi kézilabdázásért tett, nem feledjük, róla a sajtóteraszt nevezzük el”  – írta közleményében a szegedi klub.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik