Férfi kézi: újabb bejelentés a PSG-nél, spanyol szélső érkezik

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.11.05. 12:06
null
Balaguer hét év után távozik a Nantes-tól (Fotó: AFP)
A HBC Nantes spanyol válogatott jobbszélsője, David Balaguer a szintén a francia kézilabda-bajnokságban szereplő Paris Saint-Germainnél folytatja a pályafutását – írja a párizsiak honlapja.


Ez eddig a bejelentések hete a PSG-nél: Nikola Karabatic szerződését hétfőn hosszabbítottak meg, Henrik Toft Hansen és Kamil Syprzak csütörtökön írt alá újabb kontraktust. A legfrisebb hírDavid Balaguer igazolása, a 30 éves spanyol jobbszélső 2022 nyarán érkezik a fővárosi csapathoz, ahová két évre írt alá.

Az Eb-győztes klasszis 2015 óta a Nantes játékosa, ahol eddig 909 gólt szerzett. A spanyol válogatottban 36 mérkőzésen 109 találatot ért el.

„A PSG-hez igazolásom nagy lépés a karrieremben. Minden kézilabdázó pályafutásában álom, hogy egy ilyen klubhoz kerüljön. A célom az, hogy sok címet nyerjek, és fejlődjek. A PSG jelentős klub Európában, egyértelműen a legjobb öt között van” mondta el a szélső az aláírást követően.

Ezzel biztossá vált, hogy a következő évadban mindkét jobbszélsője spanyol lesz a PSG-nek – Balaguer honfitársa, Ferrán Solé 2020 nyara óta a klub játékosa.

Mint ismert, az együttes francia válogatott jobbszélsője, Benoit Kounkoud a következő idénytől már a lengyel Vive Kielce játékosa lesz, onnan erről a posztról az izlandi Sigvaldi Gudjónsson az új norvég szupercsapathoz, a Kolstadhoz igazol.

A Nantes egyébként spanyol szélsővel pótolhatja Balaguert, a hírek szerint a Bidasoa Irún 24 éves játékosára, Kauldi Odriozolára csaptak le – a távozását pont csütörtökön jelentette be a baszk klub.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik