Férfi kézi: argentin kapust és spanyol szélsőt igazolt a Barca

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.07.02. 06:05
null
Ángel Fernández lő kapura Mikler Rolandnak (Fotó: AFP, archív)
Két kézilabdázó szerződtetéséről számolt be a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona a hivatalos honlapján az elmúlt három napban: a spanyol balszélső, Ángel Fernández a Kielcétől, az argentin kapus, Leo Maciel a Cuencától igazolt a katalán klubhoz.

 

A Barcelona előbb a 32 éves spanyol balszélső, Ángel Fernández szerződtetését jelentette be: a 192 centiméter magas, kétszeres Európa-bajnok játékos a Kielcétől igazolt a Barcához, amelynél a távozó Casper Mortensen pótlása, valamint a súlyos térdsérüléséből lábadozó Aitor Arino tehermentesítése lesz a feladata. Ángel Fernándezt a Logronónál eltöltött évei alatt egymás után háromszor is megválasztották a spanyol bajnokság legjobb balszélsőjének.

Az ugyancsak 32 esztendős Leo Maciel egy idényre szóló szerződést kötött a katalán klubbal. Az argentin válogatott olimpiai keretébe is bekerülő kapus Gonzalo Pérez de Vargas mellé, a Flensburghoz visszatérő Kevin Möller helyére érkezett a Barcelonához. Maciel a Cuenca (2017–2021) előtt két évig a másodosztályú Zamoránál (2015–2017) védett.

Mint ismert, a katalán alakulatot a következő idényben már a Veszprém korábbi vezetőedzője, Antonio Carlos Ortega irányítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik