Férfi kézi-vb: a Zöld-foki-szigetek nem áll ki a németek ellen!

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2021.01.17. 09:20
null
A Zöld-foki-szigetek nem áll ki a németek ellen (Fotó: AFP)
A Zöld-foki-szigetek Kézilabda-szövetsége a Facebook-oldalán jelentette be, hogy válogatottjuk nem áll ki a németek elleni csoportmérkőzésre az egyiptomi férfi világbajnokságon. A nemzetközi szövetség (IHF) a vonatkozó szabályzat alapján 10–0-val a németeknek írta jóvá a meccset. 

Mint beszámoltunk róla,a koronavírus-járvány által sújtott csoportellenfelünknél újabb két pozitív esetet találtak a mieink elleni mérkőzés után, ezzel kilenc bevethető játékosa maradt Egyiptomban, márpedig a nemzetközi szövetség szabályzata szerint egy meccsre legalább tíz, negatív teszttel rendelkező kézilabdázót, köztük egy kapust kell tudni nevezni.

Az afrikai csapatnak megvan arra a lehetősége, hogy újabb játékosokat hívjon be a 35 fős bő keretből, de nekik először az indulás előtt kell negatív tesztet produkálniuk, majd a megérkezés után jön még a reptéren az antigén-gyorsteszt, aztán a szállodában a PCR-teszt. Elképzelhető, hogy a Zöld-foki-szigetek belátta, ez nem fog összejönni időben a németek elleni meccs előtt, mindenesetre a helyi szövetség már az éjszaka folyamán jelezte, hogy nem állnak ki, ugyanakkor a sportszerűség keretei között mindent megtesznek annak érdekében, hogy folytathassák a tornát.

Az IHF 10–0-s gólkülönbséggel a németek javára írta jóvá a találkozót és a két pontot. A németek közben már azt pedzegetik, hogy a kevés bevethető játékos miatt a Zöld-foki-szigetek biztos inkább rápihen a keddi, Uruguay elleni meccsre, ahol a két újonc egymás között dönthet a harmadik továbbjutó kilétéről. Már ha arra a mérkőzésre ki tudnak állni az afrikaiak...

Mindenesetre az IHF közleménye szerint a két érintett afrikai játékosból az egyik tegnap már negatív tesztet is produkált, de a pályára lépéshez 48 óra eltéréssel kell két negatív teszt. Ha ez összejön, meglesz a minimális tíz játékos a csapatban a keddi pályára lépéshez, de a Zöld-foki-szigetek jelezte, négy új játékost is mozgósít. A nemzetközi szövetség ezért egyelőre nem törölte a keddi meccset. Ha egy csapat három találkozóra nem tud kiállni, kizárják a vb-ről.

Közben még azért is izgulhatunk, hogy a mieink megússzák fertőzés nélkül a pénteki összecsapást, bár a szakmai stáb nagyon figyelt arra, hogy a vírus által korábban még nem érintetteket megóvja.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (2021. január 13–31., Egyiptom)
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT (GÍZA)
Németország–Zöld-foki-szigetek 10–0
– megállapított eredmény

20.30:MAGYARORSZÁG–Uruguay (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Németország 2 2 53–14 +39 4
2. MAGYARORSZÁG 1 1 34–27 +7 2
3. Zöld-foki Szigetek 2 2 27–44 –17 0
4. Uruguay 1 1 14–43 –29 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik