Női kézi: öt NB I-es játékossal erősített a CSM Bucuresti

Vágólapra másolva!
2019.03.01. 12:46
null
Pintea Győr után Bukarestben folytatja (Fotó: Török Attila)
A CSM Bucuresti hivatalosan is bejelentette új igazolásait a 2019–2020-as idényre, így az eddig is tudni vélt pletykákból valóság lett. Nora Mörk mellett a román női kézilabdacsapatban folytatja pályafutását a győri Crina Pintea, a kisvárdai Andrea Klikovac, illetve a siófoki Denisa Dedu és Gabriela Perianu.

 

A klub nyolc új játékos érkezését erősítette meg, fent említett öt kézilabdázó mellett még a jobbszélső Laura Chiper (Corona Brasov), illetve a francia OGC Nice svéd balátlövője, Linnea Torstensson és spanyol jobbszélsője, Carmen Martín csatlakozik a kerethez.

Utóbbi kettőnek nem lesz ismeretlen a terep, hiszen 2014 és 2017 között már játszottak a bukarestieknél, és tagjai voltak a 2016-ban Bajnokok Ligáját nyert csapatnak.

Ami biztos, hogy a jelenlegi keretből marad Iulia Curea, Elizabeth Omoregie és Dragana Cvijics is. A klub bejelentette, hogy tárgyalásban áll a világ egyik legjobb balátlövőjével, Cristina Neaguval, akivel súlyos térdsérülése ellenére szeretne hosszabbítani.

Dragan Djukics edző szerződése június 30-án lejár, és ugyan a klub hivatalosan semmit sem közölt, a Gazeta Sporturilor biztos benne, hogy a román női válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a svéd Tomas Ryde lesz a befutó.

A sportnapilap online oldala szerint a Viborggal 2006-ban Bajnokok Ligáját, Romániával pedig 2015-ben világbajnoki bronzérmet nyert 58 éves szakember szerda este Bukarestben találkozott a CSM Bucuresti ügyvezető igazgatójával, Szabó Gabriellával, és már alá is írta a szerződését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik