Női kézi MK: az Érd nyolccal legyőzte a DKKA-t, és harmadik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.17. 17:14
null
Lassource jól védekezett, és három gólt is szerzett (Fotó: Török Attila)
A női kézilabda Magyar Kupa bronzmeccsén az Érd a második félidőben mutatott játékának köszönhetően 8 góllal, 31–23-ra legyőzte az első félidőben derekasan helytálló Dunaújvárost, ezzel megszerezte a sorozat harmadik helyét.

 

A mérkőzés első gólját a dunaújvárosiak szerezték ugyan – Grosch Vivien volt eredményes másfél perc játék után –, de az Érd hamar fordított, s a nyolcadik percre már kétgólos előnyre tett szert. György László csapata azonban nem adta könnyen magát, és Szalai Babett, valamint Szekerczés Luca góljaival perceken belül visszavette a vezetést.

Az első félidőt így váltott vezetéssel fej fej mellett teljesítették a csapatok – közben a Kohásztól kizárták Cifra Anitát, mindössze 25 perc elegendő volt számára a három kétperces begyűjtéséhez –, a dudaszó pillanatában az Érd 13–12-re vezetett.

A második játékrész elején aztán rákapcsolt a történelme negyedik MK-érmére hajtó Érd: Janurik Kinga védéseire alapozva leginkább Jelena Lavko és Coralie Lassource góljaival állva hagyta a dunaújvárosiakat, s hat és fél perc alatt egy 6–1-es rohammal gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést (18–13).

Ez megtörte a Kohászt, a különbség a félidő felére 8 gólosra nőtt: 25–17-re vezetett ekkor az Érd, ez volt a legnagyobb különbség a csapatok között, maradt a végére is, amikor 31–23 állt az eredményjelzőn.

NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA NÉGYES DÖNTŐ, DEBRECEN
A 3. HELYÉRT
Érd HC–Dunaújvárosi Kohász KA 31–23
(13–12)
Debrecen,
Főnix Csarnok, 3100 néző. V: Marton Zs., Szabó E.
ÉRD: JANURIK 1 – KRPEZS-SLEZÁK 5 (2), Kiss N, Szabó L. 3 (1), J. KOVACSEVICS 4, C. Lassource 3, Tóth G. 2. Csere: Foggea (kapus), LAVKO 6, Simon A., Schatzl Natalie 1 (1), JERABKOVÁ 5, Gávai, Reizinger 1, Landi. Edző: Szabó Edina
DUNAÚJVÁROS: CSAPÓ KYRA – Grosch 2, SZEKERCZÉS 7 (3), SZALAI B. 8, Sirián, Ferenczy F. 2, Kazai 3. Csere: Vártok (kapus), Cifra, Nick 1, Monori, Molnár B., Mihály P., Bouti. Edző: György László
Az eredmény alakulása. 7. perc: 4–2. 14. p.: 6–7. 22. p.: 10–11. 36. p.: 18–12. 53. p.: 28–20
Kiállítások: 18, ill. 12 perc
Hétméteresek: 5/4, ill 3/3
MESTERMÉRLEG
Szabó Edina: – Végig jól játszottunk, ám az első félidőben többször is rossz döntéseket hoztunk. Tetszett a védekezésünk, egységes jó csapatteljesítményt nyújtottunk, ehhez párosultak remek egyéni produkciók is.
György László: – Jelen helyzetünkben mindenképpen biztató, hogy egy félidőn keresztül partnerei voltunk az Érdnek. Ehhez kellet egy remek kapusteljesítmény és a csapat jó védekezése. Szünet után nagyon hiányzott a három kiállítást összeszedő Cifra Anita, nélküle nem voltunk védekezésben elég kemények.

DÖNTŐ
Győri Audi ETO KC–FTC-Rail Cargo Hungaria 32–29 (18–11)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik