Női kézi-vb: nem tudott fiatalítani a lengyel kapitány

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.09. 14:11
null
Karolina Kudlacz-Gloc 32 évesen is kulcsember a lengyeleknél (Fotó: AFP)
Nem nagyon tudott fiatalítani csapatán Leszek Krowicki, a lengyel női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki megnevezte 18 fős vb-keretét.

 

A legutóbbi két világbajnokságon egyaránt a negyedik helyen végzett a lengyel női kézilabda-válogatott, amelyet akkor a jelenlegi magyar szövetségi kapitány, Kim Rasmussen irányított.

A dán szakember távozását követően Leszek Krowicki ült le a kispadra, és vállalta, hogy véghez viszi a fiatalítást. Ehhez azonban időre lesz szüksége, a kiválasztottak többsége ugyanis egyelőre csak a B-válogatott szintjét üti meg.

A fiatalok közül egyelőre csupán a 22 éves balszélső, Daria Zawistowska, illetve a 23 éves beálló, Joanna Szarawaga került be a vb-keretbe. Ugyanakkor a rutinos kézilabdázók közül Kinga Grzyb, aki 2001-ben mutatkozott be a válogatottban, Karolina Kudlacz-Gloc (2004) és Kinga Achruk (2006) sem hiányozhat.

Nem lehet ott a csapatban a Larvik korábbi, a Zaglebie Lubin jelenlegi balátlövője, Alina Wojtas, aki sérülését követően nincsen olyan formában, hogy számítani lehessen rá. „Nem játszott az olaszok és a szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőn. Sajnos nincs időnk kísérletezésre, hiszen nyakunkon a világbajnokság” – indokolta döntését Krowicki.

A csapat november 18-án Plockban kezdi meg a felkészülést, az első időszakban a B-válogatottal edz együtt, majd Romániával vív két felkészülési mérkőzést. A vb B-csoportjában sorrendben Svédország, Csehország, Norvégia, Magyarország és Argentína lesz az ellenfele.

A lengyelek 18 fős világbajnoki kerete:
Kapusok:
Weronika Gawlik (MKS Lublin), Adrianna Placzek (Fleury Loiret).
Átlövők és irányítók: Kinga Achruk (MKS Lublin), Monika Kobyliska (TuS Metzingen), Joanna Kozlowska, Aleksandra Zych (mindkettő Vistal Gdynia), Karolina Kudlacz-Gloc (Bietigheim), Sylwia Lisewska (Kram Start Elblag), Romana Roszak, Monika Michalów (mindkettő Energa Koszalin), Ewa Urtnowska (Toulon St-Cyr).
Szélsők: Adrianna Górna, Kinga Grzyb (mindkettő Zaglebie), Katarzyna Janiszewska, Aneta labuda (mindkettő Vistal), Daria Zawistowska (Pogon Szczecin).
Beállók: Joanna Drabik (MKS Lublin), Joanna Szarawaga (Vistal).

A világbajnokság adatbankját, benne a teljes menetrenddel itt tekintheti meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik