Női kézi BL: az EHF elutasította a győriek óvását

Vágólapra másolva!
2017.10.24. 17:11
null
Az EHF elutasította a győriek óvását (Fotó: Dömötör Csaba)
Az Európai Kézilabda-szövetség illetékes szerve – a várakozásoknak megfelelően – elutasította a Győri Audi ETO KC óvását, adta hírül a klub.

 

Mint ismert, a Bajnokok Ligája-címvédő Győri ETO egy góllal (23–22) kikapott Oroszországban a Rosztov-Don vendégeként, ezzel elveszítette hibátlan mérlegét.

Ezt követően viszont hétfőn Szabó Tamás, a klub nemzetközi és kommunikációs vezetője a Sport Televízió Harmadik félidő című műsorában bejelentette, megóvják a találkozót a végjátékban tapasztalható események miatt.

Az óvást elutasította az EHF illetékes szerve, a győriek nem kívánnak élni a fellebbezés jogával.

„Ahogy az várható volt az EHF illetékes szerve, a Court of Handball elutasította a Győri Audi ETO KC óvását a Rosztov elleni Bajnokok Ligája mérkőzés utolsó 30 másodpercében történt esettel kapcsolatban. A három tagot számláló döntnöki testület megvizsgálta a klubunk által benyújtott szöveges óvást és az azt alátámasztó videoanyagot is, ám ennek ellenére elutasították a beadványt” – olvasható a gyorietokc.hu-n.

„Az óvás elutasításának alapjaként az EHF Bajnokok Ligája Szabályzatának XIII. fejezet 1. pontjában leírt indoklás szolgált, miszerint játékvezetői ítélet nem szolgálhat alapul óvásra, és minden ilyen alapú óvás semmisnek minősül” – teszi hozzá a klubhonlap, amely kiemeli, a döntés értelmében a csapatnak joga van fellebbezni, „de ezzel a Győri Audi ETO KC nem kíván élni”.

„Az óvás elérte a célját, felhívta a figyelmet az esetre, és arra, hogy az új szabályok miatt nagyobb figyelemmel kell lenni az utolsó másodpercekben elkövetett szabálytalanságokkal kapcsolatban”
– olvasható az eset zárásaként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik