Strandkézi: Tápai Szabina a margitszigeti vb háziasszonya

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.07. 23:57
Tápai Szabina lesz a július 12-én rajtoló margitszigeti strandkézilabda-világbajnokság háziasszonya. Az EHF-kupa-győztes játékos részt vesz a keddi megnyitóünnepségen is, és folyamatosan figyelemmel kíséri a torna történéseit.  

„Mivel gyerekkorom óta a kézilabda teszi ki az életem nagy részét, így a nyáriasított változatát is imádom. Nagyon jó ötletnek tartottam, amikor kitalálták ezt a sportágat. Volt olyan nyár, amikor még a régi fehérvári csapattal Velencén beneveztünk a strandkézilabda bajnokságra is – mondta el Tápai Szabina. – Most, hogy a labdarúgó-válogatottunk ilyen sikeresen szerepelt az Európa-bajnokságon, a helyszínen is több ezernyi szurkolóval a háta mögött, azt kívánom a strandkézilabda-csapatainknak is, hogy olyan jó hangulatban tudjanak játszani, mint az Eb-n a futballistáink! Mivel évek óta kiemelkedő eredményeket érünk el strandkézilabdában felnőtt, illetve utánpótlás szinten is, én meg merem kockáztatni, hogy a hazai rendezésű világbajnokságon még a végső győzelem is megszülethet! Hajrá, magyarok!” Tápai Szabina. – Most, hogy a labdarúgó-válogatottunk ilyen sikeresen szerepelt az Európa-bajnokságon, a helyszínen is több ezernyi szurkolóval a háta mögött, azt kívánom a strandkézilabda-csapatainknak is, hogy olyan jó hangulatban tudjanak játszani, mint az Eb-n a futballistáink! Mivel évek óta kiemelkedő eredményeket érünk el strandkézilabdában felnőtt, illetve utánpótlás szinten is, én meg merem kockáztatni, hogy a hazai rendezésű világbajnokságon még a végső győzelem is megszülethet! Hajrá, magyarok!”

„Szabina tökéletes választás a strandkézilabda-világbajnokság háziasszonyi szerepére, hiszen ismert, a teremkézilabdában is sikeres sportoló, azonban tökéletesen azonosul azzal az életérzéssel, amit a játék strand-változata sugall – hangsúlyozta Novák András, a Magyar Kézilabda-szövetség főtitkára. – Kollégáimmal együtt nagyon készülünk, egyúttal várjuk már a keddi nyitányt a Palatinus-strandon. A világbajnokság igazi nyári ünnepe lesz szeretett sportágunknak, reményeink szerint zajos magyar sikerekkel! Mindenkit szeretettel várunk a Margitszigetre!"

Tápai Szabina és Novák András
Tápai Szabina és Novák András
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik