Férfi kézi: nem engedik el a francia edzőt Veszprémbe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.22. 18:25
null
Patrick Cazalról nem akarnak lemondani Dunkerque-ben (Fotó: AFP)
Francia lapértesülés szerint a vezetőedzőt kereső MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata szerette volna magához csábítani Patrick Cazalt, a szakembert azonban nem engedi el klubja, a Nagy Kornélt foglalkoztató Dunkerque.

 

Antonio Carlos Ortega leváltása óta megbízott edzőként Xavier Sabaté irányítja az MVM Veszprémet, és jól is szerepel vele a csapat, ám a bakonyi klub vezetői valószínűleg gőzerővel dolgoznak azon, hogy egy neves szakembert találjanak az együttes élére.

Az egyik kiszemeltjük a Dunkerque-et irányító Patrick Cazal, akit azonban nem enged el klubja.
„Megkeresett Patrick ügynöke, akivel kapcsolatba lépett a Veszprém. Azt akarta megtudni, hogy elengedjük-e Patrickot – idézi a La Voix du Nord nevű francia lap Jean-Pierre Vandaele-t, a Dunkerque elnökét, aki világossá tette álláspontjukat. – Nem engedjük el az edzőnket a szerződése lejárta előtt (2017 nyara). Főleg nem szezon közben. Miért is tennénk? Ezzel gyakorlatilag lábon lőnénk saját magunkat. Azóta már beszéltem Patrickkal."

A 44 éves Cazal játékosként a világ egyik legjobb balkezesének számított, a francia válogatottal 1995-ben és 2001-ben világbajnok lett. Edzőként eddig csak a Dunkerque-nél dolgozott (2011 óta vezetőedző), amellyel 2014-ben megnyerte a francia bajnokságot, a jóval erősebb keretű PSG-t és Montpellier-t is megelőzve. Az észak-franciaországi klubbal csúcsra ért a Francia Kupában is (2011), az EHF-kupában pedig döntőbe jutott (2012).

A Dunkerque csütörtök este 34–24-re kikapott a PSG otthonában – a hazaiaknál Mikkel Hansen 14, a vendégeknél Nagy Kornél egy gólt lőtt –, így hét forduló után három győzelemmel és négy vereséggel csak a nyolcadik helyen áll a bajnokságban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik