Férfi kézi: hosszabbított válogatott beállójával a Szeged

Vágólapra másolva!
2015.06.19. 12:33
A Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata két plusz két évre szóló szerződést kötött válogatott beállójával, Hegedüs Márkkal – adta hírül pénteken a klub.

Hegedüs Márk a legutóbbi idény első öt hónapját Cegléden töltötte kölcsönben, majd decemberben a Szegedet irányító Carlos Pastor visszarendelte. A 22 éves játékos az Aalborg elleni hazai BL-mérkőzésen öt gólt szerzett, majd a válogatottban is bemutatkozott.

„Márk meghálálta azt a bizalmat, amit Pastor mestertől kapott, és a spanyol szakember komolyan számol vele a következő szezonban is. Július elsejétől két plusz két éves szerződést írtunk alá, így beállónk 2017-ig biztos, hogy csapatunk játékosa marad” – nyilatkozta Szögi Nándor, a Mol-Pick Szegedoperatív igazgatója.

Hegedüsnek továbbra is keményen meg kell küzdenie a játékpercekért, hiszen Zubai Szabolcs és Vladimir Vranjes a Szeged játékosa marad, jövő nyáron pedig csatlakozik a csapathoz Bánhidi Bence, a Balatonfüred ifjú beállója, aki szintén válogatott.

„Nagyon örültem annak, hogy a klub meghosszabbította a megállapodásomat, és továbbra is a Mol-Pick Szegedben játszhatok – idézi a Tisza-parti klub honlapja Hegedüs Márkot. – Felejthetetlen marad az idény, jó visszagondolni rá. Hatalmas lökést adott ez nekem, még nagyobb munkára ösztönöz. Az pedig, hogy bemutatkozhattam a magyar válogatottban, csodás dolog volt. Édesanyám mondta, hogy amikor látott a himnusz alatt, teljesen elérzékenyült. Nem tagadom, én is hasonló helyzetben voltam, nagyszerű érzés volt a nemzeti csapatban szerepelni. Hosszú távra tervezem Szegeden, bízom benne, hogy a játékommal rászolgálok arra, hogy minél tovább a csapatot erősítsem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik