Női kézi BL: a Larvik makulátlan mérleggel érkezik Budapestre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.13. 17:04
A női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntője előtt az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) kiadott egy statisztikai összeállítást a szezon eddigi kilencvenkét meccséről. A Larvik százszázalékos mérleggel, a Buducsnoszt Podgorica a legerősebb védelemmel és a legjobb góllövővel érkezik Budapestre. A Győri Audi ETO 2006 óta először nem jutott be a legjobb négy közé.

Négy nemzet csapatai mérkőznek meg az új BL-trófeáért. A norvég Larvik idáig minden meccsét megnyerte, az orosz Dinamo Volgográd tizenöt év után először szerepel a legjobb négy között. A 2014-es résztvevők közül visszatér a bronzérmes macedón Vardar Szkopje és a triplázó Győr elleni fináléban vereséget szenvedő montenegrói Buducsnoszt Podgorica.Larvik idáig minden meccsét megnyerte, az orosz Dinamo Volgográd tizenöt év után először szerepel a legjobb négy között. A 2014-es résztvevők közül visszatér a bronzérmes macedón Vardar Szkopje és a triplázó Győr elleni fináléban vereséget szenvedő montenegrói Buducsnoszt Podgorica.

A Larvik és a Buducsnoszt a legveszélyesebb támadásban, mindkét korábbi BL-győztes 391 gólt lőtt. A Podgorica a másik oldalon is remekel, a montenegrói védelem tizennégy mérkőzésen veretlen és a legkevesebb gólt kapta (287), az övé a legjobb gólkülönbség (104) a négyes döntő résztvevői közül.

A háló legtöbbször a Krim és a Vardar Szkopje párharca során rezdült meg, a két mérkőzésen 147 gól született, ezzel szemben a Larvik és a Sävehof összecsapásain mindössze 87.

A negyeddöntő során a legkevesebb gólt a Vardar–Győr meccseken láthatták a nézők (97), míg a Thüringer HC és a Larvik párharca 109 gólt hozott.

A legnagyobb különbségű győzelem a 2014–2015-ös szezonban a HC Leipzighez fűződik, a németek húsz góllal verték az osztrák Hypót (42–22), míg a negyeddöntőben a Larvik kézisei a Thüringer HC elleni visszavágón tizennyolc góllal dobtak többet ellenfelüknél (36–18).

A sorozat legjobb gólszerzője Cristina Neagu, a Buducsnoszt Podgorica balátlövője 92-szer talált be az ellenfelek kapujába. A Győrnél Heidi Löke vezet, a norvég válogatott kézis 68 gólt szerzett. Az egymeccses csúcsot Nora Mörk, a Larvik jobbátlövője és Szanja Damnjanovics, a Viborg szerb játékosa tartja, mindketten 12 gólt lőttek.

A 2014–2015-ös szezon legnézettebb meccse a Győr Sävehof elleni találkozója volt, 5200 néző jelent meg az Audi Arénában.

A május 9-én és 10-én megrendezendő négyes döntő párosítását kedden sorsolják ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik