Női kézi: azeri kapus Siófokon; Pastrovics hosszabbított

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.23. 12:54
null
Pastrovics Melinda marad Siófokon (Fotó: siofokkc.hu)
A Siófok női kézilabdacsapata két évvel meghosszabbította Pastrovics Melinda nyáron lejáró szerződését. A klub arról is tájékoztatást adott, hogy a 33 éves kapus egyik váltótársa az azeri válogatott Valentyna Salamakha lesz.

 

 

Pastrovics Melinda 2013 óta játszik Siófokon, és mivel a felek elégedettek egymással, a játékos két évvel meghosszabbította szerződését. Ennek ellenére lesz változás a Balaton-parti csapatnál kapusposzton, a fehérorosz Valjancina Kumpel ugyanis távozik, és helyére a 29 éves azeri Valentyna Salamakha érkezik a Bayer Leverkusentől.

A hosszabbítás apropóján Pastrovics Melindával interjút készített a siófoki klub honlapja. A Ferencvárossal kétszer is KEK-et nyerő kapus nagyon jó véleménnyel van új dán edzőjükről, Christian Dalmoséról.

„Teljesen más stílust képvisel, mint az eddigi összes edző, akivel dolgoztam együtt – mondta Pastrovics a dán szakemberről. – A skandináv mentalitás, amit képvisel egy picit lazább, oldottabb, semmilyen görcsösség nem látszódik rajta. Egy példa: az első meccsén Békéscsabán az utolsó két percben meghúzta a hét a hat elleni játékot, ami bejött. Ez a vagányság, ami rá jellemző, ráragad a csapatra is. Ez hiányzik a magyar játékosokból, sportolókból, hogy olyan helyzetekben, amikor nyomás alatt kell teljesíteni, akkor ne görcsösen, hanem kellő önbizalommal, nyugodtan oldják meg a szituációkat. Első lépésként, amiben már érzem, hogy fejlődött a csapat az az önbizalom. Minden nap azt sulykolja mindenkinek, hogy ő képes rá, hogy ő meg tudja csinálni, hogy ő jó. A másik, hogy nagyon tetszenek az edzésmódszerei; több futás, elképesztő intenzitás, de több pihenés.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik