Női kézi: Aguilar a következő szezonban is Lunde csapattársa lesz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.21. 13:17
null
Aguilar (jobbra) követi Lundét Rosztovba (Fotó: Szabó Miklós)
A Győri ETO női kézilabdacsapatát szezon végén elhagyó Macarena Aguilar a Rosztov-Donban folytatja pályafutását.

 

Mint ismert, a spanyol válogatottal decemberben Európa-bajnoki ezüstöt szerző 30 éves irányító 2014 nyarán érkezett Győrbe, hogy Görbicz Anita gyerekvállalása alatt segítsen a kétszeres BL-győztes csapatnak.

A kisalföldi klub márciusban jelentette be hat játékos, közte Aguilar távozását. A kapus Katrine Lunde klubváltása már korábban ismertté vált, a klasszis norvég légiós szintén a Rosztov-Donban játszik a következő szezonban.

Az ETO-ba érkezik Tóth Gabriella és a holland Cornelia Groot, így Kovacsics Anikóval és a visszatérő Görbiczcel még túlkínálat is lesz az irányító posztján.

„A következő szezonban Rosztovban játszom. Kihívás lesz, de alig várom, hogy része legyek ennek az új projektnek” – írta a közösségi médiában Aguilar, akit az oroszok honlapja az egyik legértékesebb európai játékosnak nevezett.

A Rosztov 1994 óta nem nyerte meg az orosz bajnokságot, a Bajnokok Ligája selejtezőjében pedig rendre elvérzett az utóbbi években. Idén megnyerte az orosz bajnokság alapszakaszát, majd a sikeres negyeddöntő után az Asztrahanocska elleni elődöntőre készül. A két orosz csapat az EHF-kupa negyeddöntőjében is összefutott, ott a Rosztov diadalmaskodott. Az elődöntőben az Érdet kiejtő csapat a Holstebróval vívja a finálét.

A dán Jan Leslie által irányított együttes keretében több légiós is szerepel. A montenegrói Szonja Barjaktarovics és Andjela Bulatovics mellett három ukrán, Viktorija Borscsenko, Julija Manaharova és Olha Perederij erősíti a nagy terveket szövögető együttest.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik