Női kézi: Kiss Éva, Tóth Gabi, Broch és Groot is az ETO-ban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.23. 11:21
null
A nyáron három kapus is távozik az ETO-tól, Kiss Éva érkezik a helyükre (Fotó: gyorietokc.hu)
A Ferencváros női kézilabdacsapatával párhuzamosan a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC is bejelentéseket tett következő szezonbeli keretéről. Az ETO-nál folytatja Tomori Zsuzsanna mellett két másik magyar válogatott játékos, Kiss Éva és Tóth Gabriella, továbbá érkezik a holland Nycke Groot és Yvette Broch.

 

A jelenlegi keretből már ismert Katrine Lunde távozása, rajta kívül Herr Orsolya, Szepesi Ivett, Vesna Milanovic-Litre, Hornyák Ágnes, Macarena Aguilar és Jelena Grubisic szerződését nem hosszabbítja meg a győri klub. Anna Szeny szerződéshosszabbítása egyelőre bizonytalan.

A régi-új játékos, Tomori Zsuzsanna két évre érkezik a Ferencvárostól, és a balátlövő posztot erősíti a jelenleg sérült Eduarda Amorim mellett. A Székesfehérvárról elcsábított Kiss Évával szintén két évre szerződik a klub, ő Kari Aalvik Grimsbővel közösen őrzi az ETO kapuját. A fiatal irányító, Tóth Gabriella a mosonmagyaróvári fiókcsapatból kerül át Győrbe, bízva abban, hogy tehetsége a BL-szintű elvárások mellett is kibontakozhat.

Nycke Groot a két holland érkező egyike
Nycke Groot a két holland érkező egyike

Korábban a nemzetközi sajtó már megszellőztette, hogy holland játékosok érkeznek, ez most biztossá vált. Cornelia (Nycke) Groot 2011 óta a dán Midtjylland irányítója, ő is két évre kötelezte el magát az ETO-hoz. Beálló posztra érkezik Yvette Broch a Metzből, aki szintén 2017 júniusig kötött szerződést.

„Jelentős átalakulás megy végbe csapatunknál a nyár folyamán, részben a futó szezon sérülései miatti, időközi igazolások okán – nyilatkozta Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke. – Az új keret kialakításánál mindenképpen fő szempont volt, hogy a csapat olyan erőt képviseljen, amellyel továbbra is Európa élvonalában maradhat. Továbbá igyekeztünk a lehető legtöbb posztra hazai játékost beépíteni, valamint tovább folytatjuk a saját nevelésű, fiatal játékosaink beépítését a felnőttcsapatba.”

Tomori Zsuzsanna a győri klubhonlapnak kommentálta döntését. „Azért választottam a Győrt, mert BL-t szeretnék nyerni. Régi célom már ennek a kupának az elhódítása, és erre itt mindenképpen lehetőséget látok. Az ETO-ban végzett munkára van egy kis rálátásom, nagyon szimpatikus számomra, és úgy érzem, ebben a közegben, klasszis játékosok között még sokat tudok fejlődni. A feladat és az új lehetőség nagyon motivál, várom már a győri kezdést.”

„Örülök, hogy megkeresett a Győr, hiszen nagyon jó csapat, és én örömmel állok az új kihívások elé – mondta az FKC-től érkező Kiss Éva. – A tavalyi Eb-szereplésemmel magasra tettem a mércét, szeretném ezt megtartani, és hasznos tagja lenni a csapatnak.”

„Nagy kihívás számomra, hogy az ETO felnőttcsapatában szerepelhetek, de évek óta ez a célom a klubnál – jelentette ki Tóth Gabriella. – Nem lesz egyszerű, hiszen más típusú a játék, mint amit Mosonmagyaróváron játszunk, ezért biztosan időbe telik, amíg beilleszkedem. Első körben szeretnék minél több játéklehetőséget kapni a csapatban, és bebizonyítani, hogy ott a helyem a felnőttcsapatban.”

„A Győrnek számos fantasztikus játékosa van, és Európa egyik legerősebb csapata – fogalmazott Nycke Groot. – Nagyon várom már, hogy része lehessek ennek a csapatnak, és harcolhassak a BL-trófeáért!”

Yvette Broch nagy lelkesedéssel várja a győri játékot: „Rendkívül boldog és izgatott vagyok, hogy a következő szezontól az ETO csapatában játszom. Mindig is az volt az álmom, hogy egyszer Európa egyik topklubjában kézilabdázhassak. Nagy várakozással tekintek a következő szezonra, a győri játékra!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik