A Szeged példája mutatja: nem lazíthat a Veszprém

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.14. 13:38
null
Andreas Nilsson tudja, hogy nem becsülhetik le a La Rioját (Fotó: Hegedüs Gábor)
Az MKB-MVM Veszprém a nála papíron gyengébb Naturhouse La Rioja otthonában lép pályára a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A bakonyiak azonban nem vehetik félvállról a párharcot, ezt a Mol-Pick Szeged pénteki, Löwen elleni bravúrja is bizonyítja.

 

 

BRAVÚRRA LESZ SZÜKSÉGÜK A SZEGEDI KATLANBAN

A BL mostani idényének egyik legnagyobb meglepetését okozta a Szeged azzal, hogy pénteken a nyolcaddöntő első találkozóján 34–30-ra nyert a Löwen vendégeként.

„Minél nagyobb különbséggel szerettünk volna nyerni, nem számítottunk rá, hogy ilyen rosszul alakul a mérkőzés – jelezte Patrick Groetzki, a német csapat jobbszélsője, hogy korántsem így képzelték el az első felvonást. – A védekezésünk nem volt elég stabil, támadásban pedig nem tudtuk nyomás alá helyezni az ellenfelet. Ezek után bravúrra lesz szükségünk a szegedi katlanban. Képesek vagyunk rá, hogy négy-öt góllal nyerjünk ott.”

Groetzkivel egyetért kapusuk, Bastian Rutschmann, aki szerint nincs még lefutva a párharc: „Javítanunk kell a védekezésünkön, és akkor sikerülhet. Ma a Szeged volt a jobb, de még csak a félidőnél járunk.”

„Sokan azt éreztük, hogy a Löwen félvállról veszi ezt a meccset, éppúgy, mint tavaly a Füchse Berlin az
EHF-kupa berlini elődöntőjét – mondta a Mannheimben négy gólt lövő szegedi Balogh Zsolt. – Azt hitték, elég ellenünk a mezüket kiküldeni a pályára, és ezt ki tudtuk használni. Óriási lehetőséget teremtettünk magunknak.”

A KIEL PÉLDÁJÁT KÖVETNÉK A VESZPRÉMIEK

A Szeged példája is mutatja, hogy az esélyesebb csapatok nem becsülhetik le ellenfelüket, és a veszprémiek nem is követik el ezt a hibát a La Rioja ellen.

„Nagyon oda kell figyelnünk már az első mérkőzésre is, hiszen szó sincs arról, hogy gyenge együttessel találkoznánk – mondta a svéd válogatott Andreas Nilsson, aki néhány hónap alatt a Veszprém egyik meghatározó egyénisége lett, s egészséges, a csapatot lendítő a rivalizálása Renato Suliccsal és Schuch Timuzsinnal. – A csoportküzdelmek során Logronóban csak a Kiel tudta legyőzni, ugyanakkor megverte a PSG-t, a Zagrebet, a Metalurg Szkopjét és a Bresztet, ráadásul a fehéroroszokkal idegenben döntetlent ért el. Az sem igaz, hogy ne lennének nemzetközi szintű vezéregyéniségei, hiszen volt és jelenlegi spanyol válogatott is akad a keretében.”

A La Rioja játékosai közül a jobbszélső Albert Rocas ott volt Katarban a januári világbajnokságon – ő a spanyol válogatottban és a logronóiak között is az egyik legeredményesebb, mert a lerohanásokat mindkét együttesben főleg rá alapozzák, valamint a felállt védőfallal szemben életveszélyesek a váratlan keresztbefutásai. Mellette klasszisa még a csapatnak a volt barcelonai Juanin García és Rubén Garabaya is – egyiküket sem kell bemutatni sem Ortega edzőnek, sem Nagy Lászlónak és társainak. A balszélső García különösen jó formában van, csapata szerdai hazai bajnokiján hét góllal járult hozzá az Ademar León 33–31-es legyőzéséhez.

A La Rioja–Veszprém mérkőzésről élő, szöveges tudósítást olvashatnak oldalunkon.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Naturhouse La Rioja (spanyol)–MKB-MVM Veszprém 16.15 (tv. Digi Sport1)

NYERNIE KELL A BALATONFÜREDNEK

Nincs más választása a Balatonfürednek, nyernie kell szombaton (19 óra) Nekcsén a Nexe Nasice ellen, méghozzá mindenáron. A horvát bajnoki ezüstérmes – ellentétben a SEHA-ligával, amelyben a Veszprémet és a többi ellenfelét Eszéken fogadta – az EHF-kupában nem „idegenben”, hanem saját csarnokában látja vendégül a riválisokat. Ezzel a Füred másként áll, mert az európai szövetség előírásainak nem felel meg a terme, ezért a Veszprém Arénában játssza az EHF-kupa-mérkőzéseit.

A fürediekre rettentően nehéz feladat vár, ha vissza akarnak vágni a Nexétől itthon elszenvedett 31–19-es, nagyon kínos vereségért. Ha kikapnak, matematikai esélyük sem marad a továbbjutásra, vagyis a csoportban legalább a második hely megszerzésére.

FÉRFI KÉZILABDA EHF-KUPA, D-CSOPORT
A BALATONFÜRED PROGRAMJA

Balatonfüred–Nexe (horvát) 19–31
Eskilstuna (svéd)–Balatonfüred 24–24
Balatonfüred–Melsungen (német) 24–30
Melsungen–Balatonfüred 29–23
Március 14.: Nexe–Balatonfüred 19.00
Március 20. (Veszprém): Balatonfüred–Eskilstuna 18.15

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik