Női kézilabda: nem tört el Hornyák Dóra könyöke

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2014.09.04. 13:33
A Vác–Mosonmagyaróvár női kézilabda NB I-es mérkőzés 13. percében egy kapura törés után földre érkező Hornyák Dóra fájdalmas arccal terült el a pályán, majd hangos sikolya jelezte, hogy nagy a baj. A játékos könyökvédős bal karja egészen természetellenes alakot öltött. Azonnal kórházba szállították, és bár a vizsgálatok szerint törés szerencsére nincs, csapata csak 3-4 hét múlva számíthat a játékára.

„Egy leérkezésnél kiugrott a könyököm, amelyet még a pályán visszaraktak – mondta a válogatott átlövő. – Voltam röntgenen, nincs törés, de hogy a szalagoknak lett-e bajuk, csak pénteken derül ki."

A felkészülési mérkőzéseken góllövőformájával kitűnő válogatott kerettag pont azokról a találkozókról fog hiányozni, amelyek nyerhetőnek tűnnek. Várható visszatérése után csapata a legutóbbi szezon első négy helyezettjével mérkőzik meg...

Nem súlyos Bulath Anitának, a Dunaújváros válogatott kézilabdázójának kézsérülése sem. Az átlövő szerda este, a Siófok elleni, 26–24-es vereséget hozó bajnoki nyitány hajrájában sérült meg a lövő kezén, amikor megszerezte a 15. gólját. A keze bedagadt, ápolást kért.

Az MTI érdeklődésére a csütörtök délelőtti edzés után a klub azt a tájékoztatást adta, hogy Bulath jobb keze bedagadt, de nincs törés.

Az előző NB I-es idény gólkirálya alapembere a horvátokkal közös rendezésű decemberi Európa-bajnokságra készülő magyar válogatottnak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik