Női kézi: Macarena képes újat hozni a Győrbe - Martín

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.22. 16:18
Macarena Aguilar személyében egy nem várt igazolást is bejelentett ma a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata. Ambros Martín, a kisalföldiek vezetőedzője szerint a spanyol irányító képes lesz újat hozni az együttesbe, míg az orosz Anna Szen esetében kulcskérdés lesz a beilleszkedés.

„Tudjuk, hogy hosszú a szezon, ráadásul lesz egy Európa-bajnokság is, ahol majdnem minden játékosunk várhatóan ott lesz, így nem tudhatjuk, mi fog történni. Egy Eb mindig sokkal keményebb, mint egy világbajnokság. Hosszú szezonon vagyunk túl, ahol az utolsó pillanatban is kemény meccsünk volt, így szükség volt még egy játékosra. Macarena képes újat hozni a csapatba, remek a lerohanásokban, jó az egy egy elleni játékban, és tud zavarót is védekezni. Nagyon örült, hogy hozzánk jöhet" – indokolta Ambros Martín korábbi játékosa, Macarena Aguilar megszerzését.Ambros Martín korábbi játékosa, Macarena Aguilar megszerzését.

„Szen egy fiatal és tehetséges játékos, támadásban és védekezésben is bevethető, jól lő, ügyesen játssza meg a beállót, egy egyben is megoldja, tehát komplex kézilabdázóról beszélünk. Egy orosz játékos esetében mindig kérdés, hogyan tud beilleszkedni külföldön, de mindent megteszünk, hogy otthon érezze magát Győrben. Nem lesz egyszerű a számára, de ő is hozzánk akart igazolni" – tért ki az orosz átlövőre az ETO vezetőedzője.

A Győr július 16-án kezdi meg a felkészülést kétnapos fizikai teszttel, majd Mátraházára utazik edzőtáborba. Martín nem szeretné, ha sok edzőmeccset játszana a szezon előtt a csapat, persze a szurkolóknak is akarnak kedvezni, akik kíváncsiak a lányokra. Egy lipcsei találkozót leszámítva (ez Susann Müller szerződésének a része) Magyarországon fog pályára lépni az ETO.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik