Kézi: Mocsaiék három fontos céllal utaztak Németországba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.04. 13:10
Óriási a felhajtás Németországban – várják a magyarokat. A kézilabdával foglalkozó szaksajtó, az ottani Sport 1 csatorna és a számtalan internetes szakoldal a hét elejétől ontja az információkat, interjúkat, beharangozókat a mieink elleni pénteki és szombati tesztmérkőzésről és a júniusi, Lengyelországgal vívandó vb-selejtezőre készülő együttesükről. Mocsai Lajos, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya szerint három fontos céllal utaztak Németországba.  

A budapesti táncszínház-látogatással, jó hangulatú vacsorával és a tévén megnézett labdarúgó Bajnokok Ligája-negyeddöntővel töltött szerda este után korán kelt a keret, mert sok átszállásos repülőút várt rá. A Lufthansa német légitársaság pilótáinak sztrájkja miatt kacifántos, csütörtök estig tartó utazás végén érkezett meg Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttese Oldenburgba. Itt pénteken 19 órakor, majd szombaton Lingenben 20.15 órakor lép pályára.Mocsai Lajos szövetségi kapitány együttese Oldenburgba. Itt pénteken 19 órakor, majd szombaton Lingenben 20.15 órakor lép pályára.

„Három fontos céllal utaztunk Németországba – közölte Mocsai. – A leglényegesebb, hogy idegen környezetben, nagy nyomás alatt, felfokozott érkelődés közepette készülhessünk a Szlovénia elleni világbajnoki selejtezőre. A másik, hogy a fokozatosság elvét betartva fiatalítsunk a kereten, ezért két újonc is bizonyíthat, megkezdheti a beépülést a továbbra is nagyon motivált, remekül dogozó csapatba. A harmadik pedig, hogy sok klubból érkező, különböző edzettségi állapotban levő, ráadásul kisebb-nagyobb sérülésekkel bajlódó vezéregyéniségeink rázódjanak megint össze, érezzék újra a közös játékot. A sikerre kiéhezett németeket azért választottam edzőpartnernek, mert velük szemben minden tekintetben remekül lehet készülni."

A német Gummersbach balátlövője, Putics Barna jelenleg az egyetlen Bundesliga-játékosunk, de korábban Ilyés, Ancsin Gábor, Harsányi Gergely és januárig a most hiányzó Mocsai Tamás is szerepelt a világ legjobb bajnokságában.

„Ahogy figyeltem, a lehető legerősebb, a rutinos játékosokra alapozó csapatot igyekezett összeszedni Martin Heuberger, aki nagyszerű edző, és főleg a júniusi világbajnoki selejtezőn szeretne bizonyítani – mondta Putics. – A németeknek sincs sok idejük a gyakorlásra, a lengyelekkel pedig legalább annyira megizzadnak majd, mint mi a szlovénokkal."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik