Kézilabda: Karabatic beperelte a Montpellier-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.26. 19:19
Tovább szaporodnak a villámok Nikola Karabatic és a Montpellier kicsit sem felhőtlen viszonya felett: a francia kézilabdázó bírósághoz fordult, mert szerinte korábbi munkaadója 60 ezer eurónyi fizetéssel tartozik neki.

A francia médiában megjelenő információk szerint Karabatic 60 ezer eurót követel a klubtól az elmaradt prémiumok miatt, miután a Montpellier szerződést bontott a fogadási botrányba keveredett játékossal, így ő az Aix-en-Provence-ban fejezte be az előző idényt. A L'Équipe beszámolója szerint a nyár óta a Barcelonában játszó irányító-átlövőnek ez a montpellier-i fizetése mintegy húsz százaléka. Karabatic és a Montpellier nem épp barátságos viszonyban vált el egymástól, így a konfliktusban a munkaügyi bíróság dönt december 5-én.

Az anyagi gondokkal küszködő Montpellier-nek rosszkor jön az újabb negatív hírkeltés, az elmúlt időszakban ugyanis több szponzor is elpártolt a klubtól, ráadásul állítólag Mladen Bojinovics, a klub ma már a PSG-ben szereplő korábbi játékosa is követelésekkel állt elő, a légiós szerint neki 100 ezer euróval tartozik korábbi csapata.

Mint arról annak idején beszámoltunk, a tavaly májusi Cesson–Montpellier francia férfi bajnokival kapcsolatban megfogalmazódott a gyanú: Karabatic és csapattársai trükköztek az eredménnyel. A meglepetésre a Cesson által megnyert mérkőzésen elsősorban az első félidő kimenetelére (15–12 a gyengébbik csapatnak) kötött szokatlan összegű fogadások keltették fel a fogadásszervező figyelmét, és az ügyben tavaly ősszel több montpellier-i játékost – például az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Karabaticot, valamint öccsét, Lukát, akik az ominózus mérkőzésen nem léptek pályára – őrizetbe is vettek. A tavalyi őszi rendőrségi vizsgálat arra a megállapításra jutott, hogy a már bajnok Montpellier kézilabdázói saját csapatuk ellen fogadtak, majd a tavaszi szakértői jelentés is ezt erősítette meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik