Női kézilabda BL: Néha a szívünk vitt előre - Tomori

Vágólapra másolva!
2013.02.10. 18:53
A Ferencváros női kézilabdacsapata második mérkőzését is megnyerte a Bajnokok Ligája középdöntőjében, a zöld-fehérek a Zvezda Zvenyigorodot verték hazai pályán (35–34). Tomori Zsuzsanna és Elek Gábor is a védekezés fontosságáról és a megsérülő Nerea Penáról beszélt a találkozót követően.

„Nehéz mérkőzésre számítottunk, talán kicsit elbíztuk magunkat az elején, azt hittük, hogy simán meglesz. A védekezésünk nem állt össze, a kapusok teljesítménye sem volt az igazi, de a végére feljavultunk. El kell felejteni ezt a meccset, és készülnünk kell a Krim ellen – nyilatkozta Tomori Zsuzsanna a Digi Sport kamerái előtt. – Sokat segített, hogy itthon volt a meccs, a szívünk vitt előre néha. Nerea sérülése után némi dühöt éreztem a csapaton, nyögvenyelősen ment a játék, de mindenki hozzá tudott tenni, így behúztuk a kötelezőt.”Tomori Zsuzsanna a Digi Sport kamerái előtt. – Sokat segített, hogy itthon volt a meccs, a szívünk vitt előre néha. Nerea sérülése után némi dühöt éreztem a csapaton, nyögvenyelősen ment a játék, de mindenki hozzá tudott tenni, így behúztuk a kötelezőt.”

A válogatott balátlövő hozzátette: ha Pena sérülése valóban komoly, azaz külső keresztszalag-szakadást szenvedett, akkor egy kulcsembert veszíthet el a Fradi. A megsérülő spanyol helyett beálló Dajka Bettina számított rá, hogy szerephez fog jutni.

„Számítottam arra, hogy szerephez fogok jutni, ugyanakkor nagyon sajnálom, hogy Pena megsérült – fogalmazott Dajka Bettina. – Nagyon vártam a szünetet, hogy végiggondoljam, miért vagyok a pályán. A második játékrész közepéig sikerült jól védekeznünk, ám a végére elfáradtunk, ezért jöttek fel az oroszok. Hazai pályán győzni szeretnénk a Krim ellen, ha a védekezésünk rendben lesz, akkor ez sikerülni fog.”

„A védekezésünk nagyon gyenge volt, a múlt héten a Valcea ellen két világszínvonalú beállót vettünk le a pályáról, ez most nem sikerült, ennél több kell a jövőben – mondta Elek Gábor. – Megint eggyel kevesebben lettünk, ez nagyon rosszul érint minket, mint minden sérülés, nagyon keserves időszak elé nézhetünk. Védekezésben kell sokat javulnunk, de nem adjuk fel a sok sérült ellenére sem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik