Női kézi Eb: Böhn és a horvát kapitány is a védekezést emelte ki

Vágólapra másolva!
2012.12.04. 23:07
A horvátok 28-27-es sikerével véget ért Európa-bajnoki csoportmeccs után mindkét szövetségi kapitány a védekezést emelte ki, csak éppen ellenkező előjellel. Míg Karl Erik Böhn, a magyar csapat szakvezetője szerint nem voltunk elég jók hátul, addig Vladimir Canjuga éppen a jó védekezésükben látta sikerük kulcsát.

Karl Erik Böhn: „Tudtam, hogy a hiányzók ellenére is jó csapatuk van a horvátoknak, persze reméltük, hogy legyőzzük őket. Az igazság az, hogy védekezésben nem voltunk elég jók, de ha megengedik az ellenfélnek, hogy folyamatosan öt méteren védekezzen, úgy nagyon nehéz. Keményebben, agresszívebben kellett volna lefogni az ellenfél lövőit. Megvolt a lehetőségünk a hajrában így is, de nem volt szerencsénk. Most gyorsan megnézzük, miket rontottunk el, és mivel tudunk nyerni a németek ellen.”Karl Erik Böhn: „Tudtam, hogy a hiányzók ellenére is jó csapatuk van a horvátoknak, persze reméltük, hogy legyőzzük őket. Az igazság az, hogy védekezésben nem voltunk elég jók, de ha megengedik az ellenfélnek, hogy folyamatosan öt méteren védekezzen, úgy nagyon nehéz. Keményebben, agresszívebben kellett volna lefogni az ellenfél lövőit. Megvolt a lehetőségünk a hajrában így is, de nem volt szerencsénk. Most gyorsan megnézzük, miket rontottunk el, és mivel tudunk nyerni a németek ellen.”

Vladimir Canjuga: „Sajnálom, hogy elment a hangom a sok kiabálás és a boldogság miatt. Gratulálok, csapatom nagy része fiatal, mivel sokan hiányoznak az olimpiai együttesből, de a bekerülők is megmutatták, mire képesek. A védekezés volt a kulcsa a mai sikerünknek, sok kiállítás és hétméteres volt ellenünk, de így is nyerni tudtunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik