Hollandia visszalépett az Eb-rendezéstől

Vágólapra másolva!
2012.06.04. 17:39
null
Maura Vissernek és társainak ugrott a nagy álom, a hazai Eb – Hollandia nem rendez kontinensviadalt (fotó: Action Images – archív)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) közleményben tudatta, hogy Hollandia visszalépett a decemberi női Európa-bajnokság megrendezésétől. Az Eb selejtezői vasárnap értek véget, a csoportok sorsolását – amelyet egyelőre elhalasztottak – pedig szerdán tartották volna.

Az EHF közleménye szerint az európai és a holland szövetség konzultációit követően a visszalépés megerősítése ma érkezett meg a hollandoktól, az EHF pedig új helyszínt keres az eseménynek.

Az európai szövetség közlése szerint máris több szövetséggel folytatnak tárgyalásokat arról, hogy megfelelő házigazdát találjanak a versenynaptárban december 4. és 16. között szereplő viadalnak, ám az alternatív helyszínekről hivatalosan egyelőre nem lehet bővebbet tudni.

Az Európa-bajnokság csoportsorsolását szintén Hollandiában, Rotterdamban tartották volna szerdán, ám az új fejlemények fényében az EHF úgy döntött, hogy elhalasztja az eseményt egy későbbi időpontra és egy másik, ugyancsak később kijelölendő helyszínre.

Hollandia 1998 után másodszor adott volna otthont az eseménynek. 2014-ben hazánk Horvátországgal közösen rendezi a kontinensviadalt.

AZ EB MEZŐNYE
Címvédő: Norvégia. A selejtező csoportelsői: Németország, Románia, Montenegró, Franciaország, Svédország, Horvátország, Ukrajna. A selejtező második helyezettjei: MAGYARORSZÁG, Szerbia, Oroszország, Macedónia, Csehország, Dánia, Spanyolország.
Az eredeti kiírás szerint Hollandiának, mint rendezőnek automatikus indulás járt volna.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik