Új ligában a Győr, a Hypo, a Ljubljana és a Koprivnica

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2011.08.01. 16:08
null
A győri hölgyek újabb sorozat trófeájának megszerzését célozhatják meg (Fotó: Veres Viktor, archív)
Címkék
A Győri Audi ETO KC a női kézilabda BL és bajnokság mellett újabb sorozatban is szeretné megmutatni erejét a következő évadban. Ezért benevezett az új, EVN Supercup nevű, osztrák szervezésű bajnokságba, amelyben a Hypo, a Ljubljana és a Koprivnica lesz a vetélytársa.

 

A horvát Podravka Koprivnica és a Győri Audi ETO is elfogadta az osztrák Hypo NÖ indítványát az új, EVN Supercup nevű bajnokság megszervezésére, míg a szlovén sajtó úgy tudja, a Krim Mercator Ljubljana még nem bólintott rá a regionális bajnokságban való indulásra.

JOGOK ÉS KÖTELESSÉGEK

Az EVN Supercup csapatai megállapodtak, hogy a liga székhelye Bécs, és a sorozat a jövőben nem bővülhet hatcsapatosnál népesebbre. A mérkőzéseket a BL-előírásokkal és -szabályokkal összhangban rendezik. Minden csapat meccsenként 16 játékost nevezhet, az egyes találkozók rendezési költségeit a házigazda állja, a vendégcsapatot terheli az utazás költsége, a vitás eseteket a klubok igazgatói rendezik. A marketingjogok a főszponzort, a tv-közvetítési jogok pedig a házigazdát illetik. A Final Four költségeit a főszponzor viseli, egyben pénzt ad az egyes helyezésekért.

„Én nem tudok semmit erről" – állította Tone Tiselj, a Krim edzője és a szlovénok szövetségi kapitánya, miközben a Krim titkára, Tina Kravanja megerősítette: a tárgyalások már zajlanak az új ligában való szereplésről.

A korábbi „balkáni" regionális női liga (WRHL) megszervezése és lebonyolítása csak részben sikerült, mert sem anyagi, sem szakmai szempontból nem hozta meg a várt eredményeket. Ezért a küzdelmekből előbb a Krim, majd a Hypo és Podravka is kivált, de nélkülük a bajnokságból hiányzott a csúcsminőség.

Ezután a Hypo meghívására Bécsben megtartották a főszponzor EVN-ről (ez egy bécsi cég) elnevezett bajnokság első egyeztető megbeszélését. A házigazda osztrákok mellett megjelentek a kaproncaiak és a győriek képviselői, míg a ljubljanaiak üzenetben jelezték, támogatják az EVN Supercup létrehozását.

Horvát források szerint megállapodtak, hogy a ligában négy csapat (Hypo NÖ, Győri Audi, Podravka, Krim Mercator) vesz részt. Az ősszel induló sorozat mérkőzéseinek időpontját a klubok egymás között beszélik meg, tekintettel arra, hogy a csapatok programja (BL, bajnokság) már kötött. A körmérkőzések után négyes döntőt rendeznek az alapszakaszban kialakult sorrend szerint. A Final Four Bécsben lesz 2012. április 28-án és 29-én.

A liga szervezői tájékoztatást küldenek az EHF-hez azzal a céllal, hogy engedélyezze a bajnokságot. A csapatok vállalták, hogy tájékoztatják saját nemzeti szövetségüket az új sorozatról.

A győriek a Nemzeti Sportnak elmondták: azt tervezik, hogy az EVN Supercup összcsapásain főleg fiatal tehetségeik szerepelnek, s szereznek nemzetközi rutint, majd a négyes döntőben több tapasztaltabb sztárt bevetve végső sikert arat a magyar női bajnok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik