A spanyolok ellen kezdünk a junior vb-n

S.J. S.J.S.J. S.J.
Vágólapra másolva!
2011.07.17. 08:24
null
A már felnőtt válogatott, Bundesligában is légióskodó Ancsin Gábor lehet a korosztály vezéregyénisége<br />(Fotó: NS-archív)
Címkék
Szombaton megérkezett Szalonikibe a Rosta István szövetségi edző által irányított magyar férfi junior kézilabda-válogatott, amely vasárnap a spanyolok ellen kezdi el a korosztályos vb csoportküzdelmeit. Rév András csapatvezető a Nemzeti Sportnak elmondta, Görögörszág északi részén kánikula van, árnyékban 40 fok a hőmérséklet, ám együttesünket ez nem hátráltatja, mert öt csoportmérkőzése közül négyet légkondicionált, 1700 szurkolót befogadó csarnokban játszik.

 

A MAGYAR JUNIOR (U21) VÁLOGATOTT VB-KERETE
Kapusok: Bartucz László (Tatabánya), Székely Márton (PLER), Pallag Péter (Csurgó)
Mezőnyjátékosok: Pásztor Ákos (Tatabánya), Nagy Norbert (Szeged), Ancsin Gábor (Szeged), Morva Zoltán (Mezőkövesd), Takács Bence (Tatabánya), Bak Sándor (PLER), Antal Szabolcs (Csurgó), Debreczeni Dávid (Gyöngyös), Benmiloud Yassine (Balatonfüred), Bodó Richárd (Tatabánya), Borsos Tamás (Csurgó), Iváncsik Ádám (Tatabánya), Gazdag Tibor (Gyöngyös)
Itthon maradó tartalék: Kupi Szabolcs (Mezőkövesd)

„Együttesünk június közepétől alapozott Pécsett, Gyöngyösön és Nagyatádon, ahol a szerb, a szlovén és a katari korosztályos csapattal mérkőzve mérte fel, hol tart a gyakorlásban – mondta Rosta István. – A felkészülést a héten Mezőkövesden zártuk, s itt már csatlakozott a kerethez Ancsin Gábor, a gárda vezéregyénisége, aki korábban magas lázzal járó mandulagyulladása miatt nem lehetett velünk. Borzalmasan erős a csoportunk, amelyből négy csapat jut a tizenhatba. Bravúr lenne, ha a harmadik, s csoda, ha a második helyen végeznénk, vagyis a nyolcba jutásért elkerülnénk az águnk másik csoportjának győztesét. A nyolcba kerülést – ismerve a mezőny erőviszonyait – óriási eredményként könyvelhetnénk el."

Rossz hír, hogy a gólerős Pásztor Ákos, aki a heteseket is lövi, kisebb sérüléssel, idegbecsípődéssel a derekában érkezett meg a vb-re, s az első mérkőzést biztosan ki kell hagynia.

A torna július 17-én kezdődik, és 31-én zárul. A vb-csoportküzdelmekben a magyarok ellenfelei sorrendben a spanyolok, a portugálok, a kanadaiak, a svédek és az irániak lesznek.

28. FÉRFI KÉZILABDA JUNIOR VB
Július 1731., Görögország
A-csoport
Szlovénia, Franciaország, Szerbia, Tunézia, Chile, Norvégia
B-csoport
Dánia, Argentína, Görögország, Katar, Algéria, Venezuela
C-csoport
Egyiptom, Németország, Brazília, Oroszország, Dél-Korea, Benin
D-csoport
Portugália, Svédország, Spanyolország, Kanada, Magyarország, Irán
A D-CSOPORT PROGRAMJA
Július 17. (vasárnap)
Portugália–Kanada 17.30
Svédország–Irán 17.30
Spanyolország–Magyarország 19.30
Július 18. (hétfő)
Kanada–Svédország 15.30
Irán–Spanyolország 15.30
Magyarország–Portugália 19.30
Július 19. (kedd)
Portugália–Irán 15.30
Svédország–Spanyolország 15.30
Kanada–Magyarország 17.30
Július 21. (csütörtök)
Svédország–Magyarország 15.30
Spanyolország–Portugália 15.30
Irán–Kanada 17.30
Július 22. (péntek)
Magyarország–Irán 15.30
Portugália–Svédország 15.30
Spanyolország–Kanada 17.30
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik