Pálinger: Nem mindig sikerül úgy nyerni, mint Norvégiában

Vágólapra másolva!
2011.03.06. 11:36
null
Pálinger Katalin bízik benne, hogy Lipcsében is jól játszik majd a Győr (Fotó: Mirkó István)
A Győr ma délután a HC Leipziggel csap össze a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének második csoportjában. Pálinger Katalin elmondta, annak ellenére, hogy a lipcseiektől többen is influenzával küszködnek, úgy készülnek, hogy teljes csapattal állnak fel a németek.

A Győr a HC Leipzig ellen készül, és a német csapatból többen is hiányoznak. A lipcseiek közül többen betegséggel küszködnek: Ania Rösler szervezetét a H1N1-vírus támadta meg, Loraine Hellriegel, Natalie Augsburg, Katja Schülke és Karolina Kudlacz pedig a „normál" influenzát kapta el. Korábban a győriek csapatorvosa megerősítette, mindenki megkapta a szükséges védőoltásokat, így nincs mitől tartania Konkoly Csaba együttesének.

„Hallottuk, mi történt a lipcseiekkel, de Csaba is arra kért minket, ne ezzel foglalkozzunk. Úgy készülünk, teljes csapattal áll ki a német együttes, ami pedig a különböző vírusokat illeti, nem félünk, hiszen annyi helyen jártunk már, annyit utazunk, annyit vagyunk közösségben, hogy megszoktuk az ezzel járó veszélyeket. Nem hiszem, hogy ezúttal jobban kellene tartanunk bármitől is, mint egyébként" – értékelte higgadtan az egészségügyi kérdést Pálinger Katalin a Nemzeti Sportnak.

Pálinger Katalin szerint a héten mindent véghezvitt a Győr, amit eltervezett, így kedvező előjelekkel várja a vasárnapi összecsapást.

„Jó tempójú edzéseket tartott nekünk Csaba, és a fiúcsapat is rengeteget segített. A Larvik elleni meccsel magasra tettük a mércét, de ennek erőt kell adnia ahhoz, hogy Lipcsében is eredményesen kézilabdázzunk – tekintett a jövőbe Pálinger Katalin. – Nem mindig sikerülhet úgy nyerni, mint Norvégiában, ahol nagyon jó érzés volt látni a zavarodott arcokat."

„Minden sportoló életében van olyan, amikor minden sikerül, mi Larvikban akármit csináltunk, jól sült el, de az igazán nagy tett az lesz, ha úgy nyerünk, hogy nem sikerül minden. A tavalyi lipcsei meccsről kellemes emlékeket őrzök, főleg mert nyertünk, még ha nyögvenyelősen is. Megmaradt az is, hogy igen nagy a csarnok, ami inkább a lövőket befolyásolhatja, mert nem mindegy, mit látnak a kapu mögött. Mivel tudunk majd edzeni a meccs előtt, nem hiszem, hogy problémánk lesz ebből."

NŐI KÉZILABDA BL
KÖZÉPDÖNTŐ, 2. CSOPORT, 4. FORDULÓ
HC Leipzig–Győri Audi ETO KC 14.30 (Tv: Viasat3)
KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Dinamo Volgograd–Larvik 23–32
A 2. CSOPORT ÁLLÁSA
1.Larvik (norvég)4
31115– 926
2. GYŐRI AUDI ETO KC 3 3 76– 60 6
3. Dinamo Volgograd (orosz) 4 1 3 92–121 2
4. HC Leipzig (német) 3 3 66– 76 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik