Férfi kézi-vb: Narcisse és G. Gille nélkül is rendkívül erős a francia keret

Vágólapra másolva!
2011.01.10. 16:30
Claude Onesta, a világbajnoki címvédő francia férfi kézilabda-válogatott szakvezetője is keretet hirdetett a svédországi világbajnokságra. A franciák a kőkemény A-csoportba kerültek, Németország, Spanyolország, Egyiptom, Tunézia és Bahrein mellé.

A címvédő keretéből sérülés miatt hiányzik Daniel Narcisse, Sebastian Ostertag és Guillaume Gille. William Accambray, Bertrand Roiné, Samuel Honrubia és Arnaud Bingo első nagy seregszemléjére készülhet, Honrubia és Bingo komoly szerepet kaphat, mert tehermentesíteniük kell a térdműtétje után még nem teljes értékű Michaël Guigout.

A szövetségi kapitány Claude Onesta az Eurosport francia portáljának a felkészülési nehézségekről beszélt, valamint arról: csapata egyelőre még nem tud sorozatban megbízható teljesítményt nyújtani.

„Nagyon nehéz dolgunk lesz a csoportban, mert nem volt sok időnk felkészülni, viszont ezt tapasztalattal pótoljuk. Úgy vélem, a németekkel és a spanyolokkal együtt vívjuk ki a továbbjutást, de nagyon figyelnünk kell Egyiptomra és Tunéziára, mindkét csapat élete meccsét akarja játszani ellenünk" – mondta Onesta.

„Folyamatosan építjük be a következő generációt, kétezer-egy óta állandók a kisebb cserék. A nyolcvannégyes születésűek generációja fantasztikus volt, Abalóval, Sorhaindóval, Dumoulinnel és Jolival, ők, illetve a most beépített Accambray és Barachet jelentik a jövőt" – tette hozzá.

A FRANCIA VB-KERET
Kapusok: Thierry Omeyer (THW Kiel), Daouda Karaboué (Toulouse).
Átlövők, irányítók: Jérome Fernandez (THW Kiel), William Accambray (Montpellier), Bertrand Roiné (Chambéry), Nikola Karabatic (Montpellier), Xavier Barachet (Chambéry), Sébastien Bosquet (Dunkerque).
Beállók: Didier Dinart (Ciudad Real), Bertrand Gille (HSV Hamburg), Cédric Sorhaindo (Barcelona)
Balszélsők: Michaël Guigou (Montpellier), Samuel Honrubia (Montpellier), Arnaud Bingo (Tremblay-en-France)
Jobbszélsők: Luc Abalo (Ciudad Real), Guillaume Joli (Valladolid)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik