Herr Anita eligazolt Győrből, az Oldenburgban folytatja

Vágólapra másolva!
2009.05.20. 08:34
Az átigazolási időszak a vége felé jár, ám az egyik legfontosabb szerződést most kötötte meg a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának átlövője, Herr Anita. A BL-döntő visszavágójának végén sorsdöntő hetest rontó válogatott játékos egy évre a német Bundesligában szereplő Oldenburghoz igazolt.
Herr Oldenburgban folytatja
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Herr Oldenburgban folytatja
Herr Oldenburgban folytatja
Fotó: Mirkó István (NS-archív)
Herr Oldenburgban folytatja

„Februárban kerestek meg a német klub vezetői, és Németországban élő magyar barátaim segítségével kezdtük meg a tárgyalásokat – mondta a Nemzeti Sportnak Herr Anita. – A megállapodással azért vártam, mert több hazai és külföldi ajánlaton is gondolkodtam. Végül az Oldenburg mellett döntöttem, mert mind szakmailag, mind anyagilag ez volt a legmegfelelőbb.”

A játékos elmondta még, hogy a német bajnokságban ötödik helyen végző csapat nagy terveket szövöget. Egyik legfontosabb célja, hogy előrébb lépjen a Bundesligában, amihez jól jön a magyar átlövő segítsége.

„Az Oldenburg ebben az évadban megnyerte a Német Kupát, ezért a következő szezonban a KEK-ben szerepelhet – folytatta Herr Anita. – A vezetők azt is közölték velem, hogy új csapatomnak az európai kupaporondon is meg kell állnia a helyét. A KEK-ben szeretne az együttes minél előrébb jutni, ami nekem is jó lenne, hiszen segítene megvalósítani azt a tervemet, hogy minél több nemzetközi rutint szerezzek. Németországi szerződésemnek valójában ez lenne a legfőbb célja és értelme.

A TÉMÁVAL KAPCSOLATBAN TOVÁBBI RÉSZLETEKET A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN OLVASHAT!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik