Előnyben a Matics-csapat a Dunaferr elleni elődöntő első felvonása után

Vágólapra másolva!
2009.05.04. 19:47
A Budapest Bank Férfiliga elődöntőjében az egyik fél második győzelméig tart a küzdelem. A Szeged és az Újváros párharca ma kezdődött a csongrádi megyeszékhelyen (az MKB Veszprém–PLER csatában 1–0-ra vezet a bajnoki címvédő). Az első félidőben egymás mellett haladtak a csapatok, a folytatásban azonban rákapcsolt a Szeged és nem hagyott kétséget a mérkőzés végkimenetele felől. A 29–21-es győzelem azt jelenti, hogy 1–0-ra vezet a párharcban, folytatás csütörtökön, Dunaújvárosban.
A Dunaferr csütörtökön javíthat az elődöntőben
Fotó: Mirkó István (archív)
A Dunaferr csütörtökön javíthat az elődöntőben
A Dunaferr csütörtökön javíthat az elődöntőben
Fotó: Mirkó István (archív)
A Dunaferr csütörtökön javíthat az elődöntőben

MINDENT A KÉZILABDÁRÓL

„A térdműtét után lábadozó Vadkerti Attila csapatkapitány kivételével valamennyi játékosunk egészséges, és nagy akarattal várja az elődöntőt. A Dunaferr elleni párharc első meccsén jó, látványos játékkal szeretnénk győzni, hogy ezzel megadjuk hagyományos versengésünk újabb fejezetének alaphangját. Itthon leszünk, remek szurkolótáborunk továbbra is kitart mellettünk. Ezt pedig meg kell hálálnunk. Nincs rá más módunk, mint az, hogy valódi tudásunknak és hagyományainknak megfelelően kézilabdázzunk. Most csak ez a fontos.” – nyilatkozta Vladan Matics, a Pick-Szeged edzője.

Nos, ami a szurkolótábort illeti, az első félidőben csak passzívan figyelték csapatuk teljesítményét. Nem tudni, ez mennyire játszott benne közre, de ebben az időszakban jól tartotta magát a fiatal dunaújvárosi együttes.

Az elején még el tudott húzni három góllal a Szeged, utána azonban a Dunaferr megnyitotta védőfalát, ami láthatóan megzavarta a hazaiakat, de Mikler is több remek védést mutatott be.

Így 4–3-ra fordított a Dunaferr, ezután fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik fél sem tudott egy gólnál nagyobb előnnyel vezetni. Ez így ment a szünetig, ahova a negyedik gólját másodpercekkel a vége előtt meglövő Krivokapics révén egygólos vezetéssel vonult a Szeged.

A négygólos Krivokapics mellett Ghionea három gólt szerzett az első félidőben, a másik oldalon Grebenár, Törő, Nagy Kornél és Szalafai jutott el két gólig.

A szünet után rákapcsolt a Szeged és az újra „aktivizálódot” közönség, aminek meg is lett az eredménye. A Dunaferr öt perc alatt csak egy gólra volt képes, míg a hazaiak a játékrész közepére hétgólos előnyt szorgoskodtak össze. (Zubai Gábor megsérült a félidő elején, le kellett támogatni a pályáról.)

Magára talált Petrea is, a Dunaferr pedig mintha már a második mérkőzésre készült volna fejben. A vége 29–21-es szegedi siker lett, folytatás csütörtökön, Dunaújvárosban.

FÉRFI KÉZILABDA NB I

ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Pick-Szeged–Dunaferr 29–21 (13–12)
Szeged, 1600 néző. V: Dobrovits, Tájok
PICK-SZEGED: PULJEZEVICS – GHIONEA 7 (1), KRIVOKAPICS 5, Andjelkovics, Zubai Sz. 2, OSZMAJICS 4, Zvizej 2. Csere: Marjanac (kapus), Herbert 1, Simon, PETREA 4, Laluska 1, Stamate 2, Katzirz 1
DUNAFERR: Mikler – SZALAFAI 5, Nagy K. 3, Bajusz 3 (2), Kemény, Grebenár 2, Törő 2. Csere: Stochl (kapus), Miss 1 (1), Zubai G. 1, ROSTA M. 3, Sándor, Bagaric 1
A párharc állása: 1–0, a Szeged javára

MESTERMÉRLEG
Vladan Matics: Az első félidőben görcsösen játszottunk, sok ziccerünk kimaradt. Aztán feljavult a védekezésünk, és ez döntött.
Imre Vilmos: A fegyelmezettebb védekezés és az emberelőnyös helyzetek jobb kihasználása döntött a Szeged javára. Akkor lesz jobb a csapatom, ha minden játékosom úgy harcol, mint Rosta Miklós.


AZ ELŐDÖNTŐ PROGRAMJA

1. mérkőzés
Május 1.: Veszprém–PLER 37–27
Május 4.: Szeged–Dunaferr 29–21
2. mérkőzés
Május 6.: PLER–Veszprém, 18
Május 7.: Dunaferr–Szeged, 19 (tv: SportTv)
3. mérkőzés (ha kell)
Május 10.: Szeged–Dunaferr, 12.45 (tv: Sport1)
időpont nélkül: Veszprém–PLER
(A döntő és a bronzéremért rendezendő párharc a versenykiírás szerint május 17-én kezdődik és három győzelemig tart)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik