Mocsai Lajos vállalná a megbízatást, Imre Vilmos diplomatikusan kivár

Vágólapra másolva!
2008.09.17. 09:15
Két hete lejárt a szerződése a magyar kézilabda-válogatottak szövetségi kapitányainak, s az MKSZ elnöksége szerdán szeretné kijelölni az új mestereket. A férfiaknál várhatóan Mocsai Lajosra, a hölgyeknél pedig Imre Vilmosra esik a választás.
Mocsai Lajos vállalná a férfi válogatott irányítását
Fotó: Mirkó István (archív)
Mocsai Lajos vállalná a férfi válogatott irányítását
Mocsai Lajos vállalná a férfi válogatott irányítását
Fotó: Mirkó István (archív)
Mocsai Lajos vállalná a férfi válogatott irányítását

A férfiaknál Skaliczki Lászlót (hét évig állt a keret élén) várhatóan Mocsai Lajos (MKB Veszprém) követi. A nőknél nagyobb a bizonytalanság, és csak tippelni lehet, hogy Hajdu János (februártól az olimpia végéig volt kapitány) után Imre Vilmosra (Dunaferr NK) vagy Konkoly Csabára (Győri Audi ETO) – esetleg kettejükre – bízzák-e az olimpiai negyedik helyezett együttest – Imre Vilmosra viszont mintha mégis többen gondolnának.

Mocsai Lajostól és Imre Vilmostól azt kérdeztük a sorsfordító döntés előtt, milyen feltételekkel vállalná a megbízatást.

„A férfiválogatottat öt, a nőit hét éven át vezettem, s erkölcsi okokból sosem mondtam nemet, ha felkértek erre a feladatra, amely minden edzőnek megtiszteltetés – mondta az 54 éves Mocsai Lajos, aki a válogatottakkal ragyogó eredményeket ért el (Eb-arany, két vb- és egy olimpiai ezüst), s ugyanez mondható el klubedzői tevékenységéről is (BEK-1., 2x KEK-1., 2x City-kupa-1.).

Az új férfikapitánynak az október végén kezdődő Eb-selejtezők csoportküzdelmeire kell felkészítenie legjobbjainkat (Magyarország a horvátokkal, a szlovákokkal, a görögökkel és a finnekkel csap össze, és november végéig négy fordulón lesz túl), majd a januári horvátországi vb-re.

Imre Vilmos (40 éves) egyelőre az újvárosiak BL- és bajnoki szereplésére összpontosít, s diplomatikusan csak annyit mondott, tudja, ő az egyik jelölt, de szeretné megtisztelni az MKSZ elnökségét azzal, hogy elképzeléseiről csak akkor beszél, ha kiderül: ő a kapitány.

A női csapatra már az október 14. és 19. között esedékes dániai Világkupán nagy feladat vár, majd a macedóniai Európa-bajnokság (december 2–14.) következik.

Az MKSZ vezetői nem titkolták, főleg hazai élklubok edzőit keresték kapitánynak, akik sokat foglalkoznak a válogatott játékosokkal, s ezért jól ismerik őket. Ha a szerdai elnökségi ülésen nem születik döntés, szeptember végéig jelölik ki az új kapitányokat.

A TELJES CIKKET A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN OLVASHATJÁK.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik