Négy góllal nyert Dániában és simán csoportgyőztes az ETO KC

Vágólapra másolva!
2008.01.05. 17:56
A Győri ETO 24-20-ra nyert idegenben a dán Slagelse ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjának ötödik fordulójában és így továbbra is száz százalékos. A legutóbbi magyar pontvadászat ezüstérmese ezzel mindenképpen az élen végez kvartettjében.
Herr Orsolya remekül védett Dániában
NS-archív (Mirkó István)
Herr Orsolya remekül védett Dániában
Herr Orsolya remekül védett Dániában
NS-archív (Mirkó István)
Herr Orsolya remekül védett Dániában

Az elmúlt napokban jelentős változások történtek a hazaiak keretében: a szerb Anja Obradovics és Katarina Bulatovics a montenegrói Buducsnoszt Podgoricához igazolt, míg Signe Pedersen inkább tanulmányaira összpontosít. A csoportelsőségre törő és a hazai rangadón 24-17-es diadalt arató győriek azonban így is nehéz erőpróba előtt álltak, hiszen a címvédő otthonában léptek pályára.

Konkoly Csaba vezetőedző együttese jól kezdett: Görbicz Anita két sikeres büntetője, majd Katarina Mravikova gólja révén 3-1-re elhúzott. A vendégek kapuját némi meglepetésre Pálinger Katalin helyett a szintén válogatott Herr Orsolya őrizte. A kapus 3-2-nél Turey büntetőjét is hárította.

A 16. percben 4-4-nél Legander hárította Görbicz hetesét, majd a Slagelse átvette a vezetést (5-4). A magyar csapat azonban Mravikova és Görbicz büntetőjével a 22. percben már ismét jobban állt (6-5), mivel Herr továbbra is remekelt a gólvonal előtt. A Slagelse Görbicz kiállítása alatt egyenlített, de Aurelia Bradeane hetesével ismét a látogatóknál volt az előny.

Az első félidő hajrájában Ana Djokics és Vérten Orsolya két találatával már 10-7-re alakult az eredmény. Sőt, még nagyobb is lehetett volna a különbség, de Görbicz újabb büntetőt rontott el, majd a hazaiak feljöttek 10-8-ra.

A szünet után Tomori Zsuzsa szerezte az első győri gólt, majd Görbicz és Bradeanu is akcióból volt eredményes (13-9). A következő percekben három és négy találat között „mozgott” a különbség, egyelőre semmi és senki sem veszélyeztette a vendégek vezetését.

Néhány perc múlva már Pálinger állt a kapuba az addig remeklő Herr helyett. A 47. percben 18-16-nál Görbicz harmadszor hibázott hetest, és a kipattanót sem tudta értékesíteni. A folytatásban már Bradeanu vállalta a büntetők elvégzését és mivel jól teljesítette feladatát, így 21-18-ra módosult az állás.

Hét perccel a vége előtt 22-19-re vezetett a magyar csapat, amelynek kapujában Pálinger is ugyanolyan jól védett, mint korábban Herr. Az 55. percben emberelőnyből Mravikova újabb góllal növelte az ETO előnyét.

Az utolsó perceket a folyamatosan reklamáló és ezért kiállított hazai vezetedző, Anja Andersen a lelátóról figyelhette. A korábbi klasszis játékosnak nem sok oka lehetett az örömre, hiszen az ETO magabiztosan őrizte csoportelsőséget jelentő előnyét.

A Győr a jövő vasárnapi zárófordulóban a horvát Podravka Koprivnica otthonában lép pályára, de immár tét nélkül.

BAJNOKOK LIGÁJA

A CSOPORT, 5. FORDULÓ
Slagelse-Győri Audi ETO KC 20-24 (8-10)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik