Félgőzzel is biztosan nyert a román bajnok a Népligetben

Vágólapra másolva!
2007.11.04. 18:56
A Budapest Bank-FTC női kézilabdacsapata vasárnap este hazai környezetben kapott ki a román bajnok Oltchim Valceától a Bajnokok Ligája D csoportjának 2. fordulójában. Zsiga Gyula együttese mindent megtett a sikerért, de a tudásbeli különbség végül nemcsak a játékban, hanem az eredményben is megmutatkozott. A Ramona Maier vezérelte román sztárklub félgőzzel is biztosan nyert a magyar fővárosban.
Németh Helga (középen) és az FTC nagyot küzdött, de a győzelemtől fényévekre volt
Czagány Balázs
Németh Helga (középen) és az FTC nagyot küzdött, de a győzelemtől fényévekre volt
Németh Helga (középen) és az FTC nagyot küzdött, de a győzelemtől fényévekre volt
Czagány Balázs
Németh Helga (középen) és az FTC nagyot küzdött, de a győzelemtől fényévekre volt

Pokolian nehéz feladat elé nézett a Budapest Bank-FTC női kézilabdacsapata vasárnap este, hiszen a román bajnok Oltchim Valcea látogatott a Népligetbe a Bajnokok Ligája D csoportjának 2. fordulójában.

A nyitányon a Fradi 22-19-re kikapott a montenegrói Podgoricától, a világklasszisokkal teletűzdelt, a sorozat megnyerésére leginkább esélyesnek tartott Valcea pedig a dán Viborgot verte 33-30-ra.

A gyakorlatilag a vb-ezüstérmes román nemzeti csapattal egyenértékű Oltchimmal legutóbb áprilisban találkoztak a zöld-fehérek, a Kupagyőztesek Európa Kupájának (KEK) elődöntőjében kettős vereséggel búcsúztak. Az előjelek cseppet sem voltak kedvezőek, de Zsiga Gyula tanítványai nem feltartott kézzel fogadták a nagynevű riválist.

Öt és fél percet kellett várni az első zöld-fehér találatra, ekkor az amúgy a balszélen tüsténkedő Juhász Gabriella az átlövő pozíciójából vágta elemi erővel a kapu bal felső sarkába labdát. Más kérdés, hogy ezt a gólt megelőzően Pastrovics Melinda háromszor kapitulált (1-3).

A Bese-Meirosu kettős vezérelte Valcea a félidő derekához érkezve valamelyest visszavett a kezdeti őrült tempóból, a helyzeteit sorra elpuskázó hazai csapat azonban nem tudott egyenlíteni. Az elherdált lehetőségek rendre megbosszulták magukat, az ellentámadások végén góllal büntetett a román bajnok.

A 14. percben egy leindítás után Nechita Olteanu talált be (5-7), ezzel hullámvölgybe sodorva az FTC-t. A 19. percben ugyanis a mérkőzés során már másodszor volt négy gól a két csapat közti különbség, ekkor 6-10 állt az eredményjelzőn. Hat és fél perccel a félidő vége előtt 8-11-nél Zsiga Gyula időt kért, szavai pedig nem voltak hasztalanok.

Zácsik Szandra egy remek egyéni villanás után, Szamoránsky Piroska pedig ziccerből talált, be, így fél perccel a játékrész vége előtt újra csak kettő volt közte (11-13). A félidőből még huszonöt másodperc volt vissza, amikor Gheorghe Tadici, a Valcea mestere kért szót. A hátralévő rövidke időben azonban nem tudott gólt lőni a román bajnok.

A térfélcsere után három román találatra nem érkezett érdemi zöld-fehér válasz, Ramona Maier találata után már öttel jártak előrébb a vendégek (11-16.). A rémálom sehogy sem akart véget érni, a második félidő első hét percét 7-0-val abszolválta a Valcea (11-18).

A tetemes hátrányon ugyan tudott faragni Zsiga Gyula csapata, de a második félidő elején tapasztalt rövidzárlat nem tűnt el nyomtalanul. Helyenként jól játszott a Fradi, de végül nagy különbségű vereséget szenvedett. A zöld-fehéreknek akkor lett volna csak esélye, ha hatvan percen keresztül védekezésben és támadásban egyaránt maximumot nyújt. Vagy egy kicsit annál is többet. Folytatás a Viborg ellen.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

D CSOPORT, 2. FORDULÓ
Budapest Bank-FTC – Oltchim Valcea (román) 22-32 (11-13)
Kőbányai út, 1200 néző. V: Giepel, Heilbig (németek)
FTC: PASTROVICS – Kovacsicz 4, SZAMONRÁNSKY P. 3, SZUCSÁNSZKY 4 (2), Uhraková 3 (2), Zácsik 2, Juhász 3 (1) Csere: Haris (kapus), Soós, ILYÉS 2, Németh H. 1, Szamoránsky A. Edző: Zsiga Gyula
Valcea: DINU – OLTEANU 6, Luca 1, BESE 3, Stanca 3, MEIROSU 6, MAIER 9 (5) Csere: Pislaru (kapus), Lecusanu 1, Vadienau, Ivan 2, Puscasu, Cherascu 1
Edző: Georghe Tadici
Az eredmény alakulása. 5. p.: 0–2. 9. p.: 3–5. 17. p.: 6–10. 27. p.: 9–13. 36. p.: 11–18. 40. p.: 14–19. 44. p.: 16–22. 51. p.: 18–25. 57. p.: 22–29
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 7/5, ill. 6/5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik