Nem volt egy súlycsoportban ellenfelével Németh András csapata

Vágólapra másolva!
2007.08.17. 21:58
A Győrben zajló Pannon-kupa második fordulójában a házigazda, Németh András szövetségi kapitány által irányított magyar női kézilabda-válogatott megerőltetés nélkül, magabiztosan, 18 góllal győzte le a vele nem egy súlycsoportban lévő lengyel együttest.
Mehlmann Ibolya csapatunk legeredményesebb játékosának bizonyult a lengyelek ellen
Mehlmann Ibolya csapatunk legeredményesebb játékosának bizonyult a lengyelek ellen
Mehlmann Ibolya csapatunk legeredményesebb játékosának bizonyult a lengyelek ellen
Mehlmann Ibolya csapatunk legeredményesebb játékosának bizonyult a lengyelek ellen

„Szakmailag nem tekinthetem igazi értékmérőnek a találkozót - nyilatkozta a lefújást követően Németh András szövetségi kapitány -, hiszen ellenfelünk nem az A-, hanem a B csapatával érkezett. Játékosaimmal viszont elégedett lehetek, egyénenként és csapatként is végrehajtották, amit megbeszéltünk. Messzemenő következtetéseket nem szabad levonnunk ebből a nagyarányú győzelemből, az oroszok elleni mérkőzésen viszont nagy csatát várok, az az összecsapás már támpont lehet számunkra, hol is tartunk, mire vagyunk képesek.”
Amint arra a papírforma alapján is számítani lehetett, a lengyel válogatott nem képes felvenni a versenyt a torna másik három csapatával, így a magyarral sem. Az első fordulóban az oroszoktól szenvedtek kilencgólos vereséget, péntek este a mieinktől kapták meg a magukét.

Magyar góllal, mit góllal, gólokkal indult a mérkőzés. A hátul remekül záró magyar együttes villámgyorsan fejlődött fel támadásokhoz és többnyire még azelőtt fejezte be lövéssel akcióit, hogy az ellenfél rendezhette volna hátsó alakzatát.

Tóth Tímea és Görbicz Anita is nagy kedvvel játszott, láthatóan nagy elszántsággal törtek be a nem jól záró lengyel falba, amely nem is maradhatott eredmény nélkül.

Öt perc elteltével 3-0-ra vezettünk, majd nem sokkal később a győri irányító-átlövő növelte négyre a magyar gólok számát. Eközben a lengyelek sokszor lövéshez sem jutottak, ha pedig elvállalták, a labda a kapunkat védő Herr Orsolya zsákmánya lett. Jobb esetben, mert a legtöbbször előkészítetlen, bátortalan lövések elkerülték a magyar kaput.

A tizedik percben 8-0-ra vezettünk, formásan, lendületesen játszott a Németh-csapat, amely nem volt hajlandó „lemenni” a lengyelek tempójára.

A félidőben 21-6 volt az eredmény, semmi veszély nem fenyegette a magyar csapat győzelmét, sőt, inkább a kiütés érett. Már ha a közte tizenöt önmagában nem K.O.

A második felvonásban elsősorban a kiegészítő-, csereembereknek adott lehetőséget Németh András, akik ugyan tartották a riválist, de nem tudtak olyan fokon égni, játszani, mint a kezdők. Nem mellékesen ez az eredményben is megmutatkozott.

A fizikailag nem rossz, ám hozzánk képest gondolkodásban és összjátékban is lényegesen lassabb lengyelek ekkor már tudták tartani az általunk diktált tempót, tulajdonképpen kiegyenlítetté vált a játék.

A végeredmény 34-16 lett, a tizennyolc gólos különbség reálisnak mondható. A játéknap rangadóján az orosz gárda három góllal, 35-32 verte a románokat. A torna elsőségéről a magyar-orosz csata dönt majd, ahol ellenfelünknek már a döntetlen is elég a tornagyőzelemhez, míg a Németh-csapatnak csak és kizárólag a győzelem jelenthet üdvösséget.

PANNON-KUPA, 2. FORDULÓ:

MAGYARORSZÁG-LENGYELORSZÁG 34-16 (21-6)
Győr, 800 néző, V: Lazaar, Reveret (franciák)
MAGYARORSZÁG: HERR O. - Kovacsicz 3, MEHLMANN 7, GÖRBICZ 3, Szamoránsky P. 2, Tóth T. 3, VÉRTEN 5. Csere: Triffa (kapus), Tomori 2, Ferling 3 (2), Kirsner 3, Orbán 2 (1), Hornyák, Szűcs, Borbás 1. Szövetségi kapitány: NÉMETH ANDRÁS
LENGYELORSZÁG: Kubisztal - Jochymek 4 (1), Olszewska 3, Jakubowska 1, Jacek 2, Niedzwiedz-Cecotka 4, Zaleczna. Csere: Czarna (kapus), Wodniak 1, Kacinska, Ziolkovszka 1 (1), Gunia. Szövetségi kapitány: BOZENA KARKUT
Az eredmény alakulása: 10. p.: 8–0. 16. p.: 12–2. 23. p.: 18–4. 28. p.: 20–5. 38. p.: 26–9. 51. p.: 30–12
Kiállítások: 2, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 5/2
Oroszország-Románia 35-32 (16-13)

Az állás:
1. Oroszország 4 pont
2. Magyarország 3
3. Románia 1
4. Lengyelország 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik