Kiesett a címvédő Ciudad Real, a Pamplona az első számú spanyol klub

Vágólapra másolva!
2007.03.05. 11:54
Két német és két spanyol együttes jutott be a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a legjobb négy közé, de a legnagyobb meglepetés, hogy az elődöntőben nem lesz már ott a világ leggazdagabb klubja, a címvédő Ciudad Real. Elvérzett Fazekas Nándor együttese, a Gummersbach, amely hazai pályán kapott ki a Valladolidtól. Mint arról szombaton beszámoltunk, búcsúzott a Nagy Lászlót a soraiban tudó FC Barcelona a Flensburg ellen.
Hatalmas ünneplés kezdődött a Portland San Antonio csarnokában a Ciudad Real elleni győzelem után
Hatalmas ünneplés kezdődött a Portland San Antonio csarnokában a Ciudad Real elleni győzelem után
Hatalmas ünneplés kezdődött a Portland San Antonio csarnokában a Ciudad Real elleni győzelem után
Hatalmas ünneplés kezdődött a Portland San Antonio csarnokában a Ciudad Real elleni győzelem után

Szavazás

Ki nyeri a Bajnokok Ligáját férfi kézilabdában?

Írja be az itt látható számot!
Amint azt vasárnap hírül adtuk, Pamplonában „bucira” verték a Ciudad Realt, így óriási meglepetésre Talant Dusebajev csapata nem szállhat harcba a címvédésért. (A királyi város gárdájának játékos-edzője egyébként a lelátóról nézte végig a meccset, mert eltiltották.)

A navarrai Portland San Antonio tavaly kettős vereséggel, 15 góllal, 62-47-es összesítéssel kapott ki a Ciudad Realtól a BL fináléjában, és most is nagyon rosszul állt a szénája, ugyanis „mínusz öttel” készült a visszavágóra.

A hagyományos bikafuttatás városában azonban vasárnap elszabadult a pokol: a pamplonaiak a horvát Ivano Balic, a svéd kapus, Tomas Svensson, a dán Kristian Kjelling és a szlovén Renato Vugrinec parádés teljesítményével 37-29-re győzték le a világ legjobbjának tituált együttest, így három góllal jobbnak bizonyultak az összesítésben.

Az első félidő közepéig még fej fej mellett haladt a két együttes, az események a Ciudad Real szájíze szerint alakultak.

Utána kezdett elhúzni a hazai csapat, vezetett néggyel is, de a szünetre visszahozta háromra a különbséget a címvédő.

Miután a 41. percben Dusebajev csapata a világ legjobb beállósa, Rolando Uríos Fonseca és a horvát Mirza Dzomba vezérletével elérte a 21 gólját, a Pamplonának már hat góllal kellett nyernie a továbbjutáshoz (az első meccset 26-21-re nyerte a BL-győztes).

Időközben Sterbik Árpádot Jose Javier Hombrados váltotta fel a kapuban, de ez sem segített. A Portland San Antonio szárnyalt, s 27-23 után öt gólt dobott, miközben a Ciudad Real csak egyet.

Ezzel rövid idő alatt megduplázta előnyét a hazai együttes (50. perc: 32-24), és már továbbjutásra állt. A hátralévő időben a Pamplona Balic vezérletével tartotta a különbséget, végül 37-29-re győzött.

A másik vasárnapi mérkőzésen a Fazekas Nándort nélkülöző VfL Gummersbach – amely az első mérkőzésen 36-36-os döntetlent ért el Hispániában – 16 400 (!) néző előtt szintén gólzáporos mérkőzést vívott a CBM Valladoliddal, de nem tudta kihasználni a hazai pálya előnyét.

A Valladolid – amelynek ősszel Kis Ákos révén még magyar légiósa is volt – 34-32-re győzött, és ezzel megakadályozta, hogy három német csapat legyen a legjobb négy között.

A Bajnokok Ligája elődöntőjének mezőnye hűen tükrözi a kontinentális klubkézilabdázás jelenlegi gazdasági erőviszonyait: a legjobb négy közé a világ négy leggazdagabb klubja közül három bejutott (THW Kiel, Flensburg, Pamplona), míg a kakukktojás a Valladolid, amely „csak” hetedik a költségvetési rangsorban.

Az pedig már csak a sors(olás) iróniája, hogy a Ciudad Real és a Portland San Antonio közül az egyiknek el kellet buknia.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

A MÁSIK HÁROM NEGYEDDÖNTŐBEN:
VFL GUMMERSBACH – CBM VALLADOLID 32-34
Továbbjutott: a Valladolid 70-68-cal.
FC BARCELONA – SG FLENSBURG 34-29
Továbbjutott: a Flensburg 60-55-tel.
THW KIEL – MKB VESZPRÉM 39-32
Továbbjutott: a Kiel 75-71-gyel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik