Ilyés: két év a Pickben

S. J., SZ. GY.S. J., SZ. GY.
Vágólapra másolva!
2005.04.16. 01:08
Címkék
Öldöklő csatában 28-27-re győzött csütörtökön Dunaújvárosban a rájátszás első fordulójában a Pick-Szeged. A Dunaferr a kezdeti feszültség oldódása után csaknem ötven percen át irányította a játékot, többnyire egy-két góllal vezetett. A vendégek néhányszor egyenlítettek ugyan, de csak a hajrában tudtak fordítani.
Ilyés Ferenc remekelt Újvárosban
Ilyés Ferenc remekelt Újvárosban
Ilyés Ferenc remekelt Újvárosban
Ilyés Ferenc remekelt Újvárosban
Ilyés Ferenc remekelt Újvárosban
Ilyés Ferenc remekelt Újvárosban

A győztes Pick-Szeged edzője, Kovács Péter arról beszélt, hogy hatalmas iramú rangadót nyertek meg tanítványai.
"Nem volt csoda, hogy a végére több játékosunk rettentően elfáradt - vélekedett a tréner. - Csak elismeréssel szólhatok a szegedi játékosok lelkierejéről, amely hozzásegítette őket a sikerhez. Jól tartottuk magunkat, akkor sem adtuk fel, amikor előnybe került a nagyon erős, szintén óriási akarattal küzdő Újváros. Amennyire lehetett, cserékkel frissítettem a csapatot, amelytől hasonló mentalitást várok a folytatásban is."
A csata másnapján Ilyés Ferenc, a Pick-Szeged 48-szoros válogatottja szívesen emlékezett az újvárosi diadalra, ám tegnap is fontos esemény történt vele: két évre meghosszabbította szerződését klubjával. A balátlövő menedzsere, Szörnyi Attila elmondta, az átlövőnek külföldi ajánlatai is voltak, de ő az ötéves szegedi játékát szeretné folytatni.

"Mint a legtöbb magyar játékosnak, nekem is az az álmom, hogy erős német vagy spanyol csapatban is kipróbálhassam magam, azonban jelenleg még nem érzem magam felkészültnek erre a feladatra" - mondta Ilyés, aki hat góllal járult hozzá a Pick újvárosi sikeréhez.
Kővári Árpád, a Pick-Szeged elnöke ugyancsak örült csapata jó rajtjának a rájátszásban. Ilyés szerződéséhez hozzáfűzte, a Pick-elnökség eltökélt szándéka, hogy nem csupán szeretné megtartani a tehetségeket, hanem az eltávozottak egyikét-másikát is vissza akarja csábítani (nevek nem hangzottak el).

A Dunaferr szomorúsággal vegyes értetlenséggel állt még tegnap is a szerinte érdemtelen vereség előtt.
"Visszatért a csapatunkra korábban oly jellemző példás küzdőszellem, ezért a pénteki értékelésen is megdicsértem játékosaimat - mondta Imre Vilmos edző. - A játékvezetők megítélése nem dolgom, ezért csak annyit mondanék, nem érdemeltünk vereséget. Huszonhárom húszig fegyelmezetten játszott a csapat, betartva a megbeszélt taktikát. Ezt követően azonban buta technikai hibákat követett el, ziccereket hibázott. Nagyon megviselte a sérülése ellenére példásan küzdő Kemény végleges kiállítása. Úgy láttam, hogy a végére mindkét csapat elfáradt, sajnos mi kevesebb jó cserével tudtunk frissíteni. Két-három meccslabdát elrontottunk, és Kemény kiesése miatt át kell szerveznünk védekezésünket. Nem változik a célunk, a bronzérmet szeretnénk megszerezni."

A Dunaferr védőspecialistája, Kemény József a bemelegítéskor talpsérülést szenvedett. "A kapusokat lőttük be, amikor egy pattanást éreztem a lábamban - mondta. - A már régóta gyulladt talpszalag leszakadt a csontról. Injekciót kaptam, ettől elzsibbadt a lábam, de a szünet után már minden mozdulat fájt. Az orvosok szerint hat hetet is igénybe vehet a felépülésem." A mérkőzésről Kemény elmondta, hogy a második félidőben háromgólos újvárosi vezetésnél komoly lökést kapott a Szeged, s a Dunaferrtől elvették a győzelmet. ---- Milorad Krivokapics (Dunaferr): - Néha az sem elég a győzelemhez, ha jobbak vagyunk.
Mikler Roland (Dunaferr): - Csalódott vagyok, mert majdnem végig a kezünkben volt a mérkőzés. Támadásban többet, védekezésben kevesebbet hibáztunk.
Gúnya Péter (Dunaferr): - A végén nem csak rajtunk múlott az eredmény alakulása.
Danijel Andjelkovics (Szeged): - Pokoli csata volt. A Fotex elleni vereség után megpróbáltuk rendezni a sorokat, és az eredmény bizonyítja, sikerült.
Bajúsz Sándor (Szeged): - A Dunaferr alaposan megizzasztott bennünket. A végén nagyobb rutinunknak köszönhettük a győzelmet. ---- Az 1-4. helyért
FOTEX KC VESZPRÉM - TATABÁNYA-CARBONEX KC 36-24 (19-13)
Veszprém, 1100 néző. V: Jancsó, Marczinka
VESZPRÉM: Perger - Gulyás 2, Lazarov 1, BUDAY 4, GÁL 8, PÉREZ 7, PÁSZTOR 7. Cs: Liszkai (kapus), Lusnyikov, Díaz 2, Schuch 2, Kertész, Iváncsik G. 2, Putics 1. Edző: Zdravko Zovko
TATABÁNYA: Szathmári - Iváncsik T. 4 (3), SZÖGI 5, NÉMETH A 8, Rosta I. 1, Haag 1, Kanyó 1. Cs: Pulay (kapus), ZSIGMOND 3, Babicz 1, Kuzma. Edző: Füzesi Ferenc
Az eredmény alakulása. 4. p.: 1-2. 9. p.: 4-4. 10. p.: 6-4. 16. p.: 8-8. 23. p.: 11-11. 27. p.: 15-12. 34. p.: 22-15. 41. p.: 28-19. 54. p.: 34-20
Kiállítások: 10, ill. 2 perc
Hétméteresek: 2/0, ill. 3/3

A veszprémiek három, a tatabányaiak négy játékosukat nélkülözték sérülés miatt a mérkőzésen, amely a várakozásnak megfelelően sima hazai győzelmet hozott.

Az 5-8. helyért

CSÖMÖR KSK - GYÔRI TENTO ETO KC 33-36 (16-17)
Csömör, 200 néző. V: Kolarovszky, Szabó
CSÖMÖR: NEMES - Gigler 1, LARURENCZ 11, Jakab 3, Kende 3, Hímer 1, Varga P. 4 (1). Cs: Vona (kapus), Szörnyi 4, Varga Á. 2, Elek 2 (2), Piroska 2, Márkus. Edző: Adorján Gábor
GYÔR: Gerháth - Szalafai 2, STRUHÁR 7, Herbert 3, Kányai 1, Remete 1, KONKOLY T. 7. Cs: TATAI (kapus), JÓZSA D. 8, Németh, Kovács 2, Nyikes 3, Fodor 2, Nánik. Edző: Tóth László
Az eredmény alakulása. 4. p.: 2-4. 13. p.: 8-8. 23. p..: 9-13. 30. p.: 16-17. 41. p.: 20-24. 53. p.: 27-34. 59. p.: 33-35.
Kiállítások: 4, ill. 12 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. -

Szavazás

Ki lepheti meg a Fotexet az idei bajnokságban?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik