Fotex: csak kötelező gyakorlat?

DONÁT TAMÁS, SZIRMAI GYÖRGYDONÁT TAMÁS, SZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2005.04.04. 21:58
Címkék
Veszprémben mindig tisztelik az ellenfelet. Különös ha éppen rangadóra készül a magyar bajnokcsapat. Ráadásul a mai, Újváros elleni összecsapás sorsdöntő lehet a végső elszámolásnál."A Dunaferr már többször megtréfált bennünket - nyilatkozta Zdravko Zovko, a veszprémiek edzője.
A veszprémi Buday Dániel felépült fejsérülésébôl
A veszprémi Buday Dániel felépült fejsérülésébôl
A veszprémi Buday Dániel felépült fejsérülésébôl
A veszprémi Buday Dániel felépült fejsérülésébôl
A veszprémi Buday Dániel felépült fejsérülésébôl
A veszprémi Buday Dániel felépült fejsérülésébôl


- Szikrázó, kemény, de mindig sportszerű meccseket játszottunk egymás ellen, s az újvárosiak rendre méltó partnereink voltak. Most nekünk van csak vesztenivalónk, ezért végig oda kell figyelnünk, nehogy meglepetés érjen bennünket. Úgy szeretnénk szombaton Szegedre utazni, hogy az alapszakasz-győzelmünk ne forogjon veszélyben. Ehhez nyernünk kell - és győzünk is - hazai pályán."

Buday Dániel Tatabányán szerzett fejsérülését több öltéssel kellett összevarrni, de a válogatott játékos már turbán nélkül léphet pályára. "Néhány napot óvatosan edzettem, de már szinte el is felejtettem az ott történteket - mondta. - Játszani szeretnék, méghozzá győztes csapatban. Fiatal, ambiciózus együttes a Dunaferr, tele rendkívüli tehetségekkel, akikhez minden bizonnyal Rosta Miklós is csatlakozik, vagyis a védekezése feltétlen javul a Szeged elleni bajnokijához képest. Jó formában vagyunk, s szeretnénk tartani a Pickkel szembeni előnyünket, hogy a rájátszásban mi kerülhessünk pontelőnybe. Meggyőződésem, hogy veretlenül várhatjuk az utolsó fordulót."

Férfi európai kupák

Elôdöntô, elsô mérkôzés. Bajnokok Ligája: Celje PL (szlovén)–Barcelona (spanyol) 34–31 (16–15), Ciudad Real (spanyol)–Montpellier (francia) 30–24 (16–11). KEK: Ademar León (spanyol)–Izvidac Ljubuski (bosnyák) 37–30 (17–12), Vardar Szkopje (macedón)–Badel Zagreb (horvát) 23–21 (10–11).

EHF-kupa: TuSEM Essen (német)–Dinamo Asztrahány (orosz) 31–23 (17–12), A Gummersbach–Magdeburg találkozót szerdán játszszák.
Challenge-kupa: St. Gallen (svájci)–Vacker Thun (svájci) 31–27 (15–15), ABC Braga (portugál)–HCS Hard (osztrák) 33–17 (13–9)

A Junior vb mezônye
Férfiak (Magyarország, augusztus 15–28., 20 csapat): Magyarország, Németország, Dánia, Szlovénia, Románia, Izland, Csehország, Spanyolország, Szerbia-Montenegró, Franciaország, Svédország, Argentína, Brazília, Chile, Dél-Korea, Egyiptom, Elefántcsontpart, Kongó, Kuvait, Tunézia. A vb csoportjainak sorsolására április végén vagy május elején kerül sor Nyíregyházán. Nôk (Csehország, augusztus 1–14., 20 csapat): Csehország, Oroszország, Norvégia, Szerbia-Montenegró, Litvánia, Ukrajna, Franciaország, Horvátország, Svédország, Dánia, Magyarország, Lengyelország, Spanyolország, Angola, Argentína, Brazília, Dél-Korea, Japán, Kína, Tunézia. A csoportokat április 28-án Prágában sorsolják.
Pérez Carlos is egyre inkább játékba lendül, fokozatosan viszszanyeri térdműtétje előtti formáját. "A lábam néha még érzékeny, de egyáltalán nem félek játék közben - hangoztatta. - A Dunaferr elleni rangadók mindig jó iramúak, látványosak. Tudjuk, hogy mi vagyunk az esélyesek, s élni is szeretnénk ezzel, hogy megörvendeztessük szurkolóinkat, akik remélhetőleg minél többen ott lesznek a csarnokban."

Csoknyai István, a Fotex KCV csapatkapitánya és meccsrekordere szintén bízik a sikerben: "Nekünk már csak arra van lehetőségünk, hogy megvédjük elsőségünket a bajnokságban és a Magyar Kupában. Ráadásul Veszprémben ez kötelező feladat, ami általában a legnehezebb. Hogy a bajnoki folytatásban mi lehessünk jobb helyzetben, le kell győznünk az újvárosiakat."
A Dunaferr vezetői és játékosai is tudják, a rangadó esélyesei a házigazdák, akik eddig százszázalékos teljesítményt nyújtottak. A két gárda legutóbbi veszprémi találkozóján tavaly áprilisban 36-21-re nyert a Zovko-legény-ség, amely azóta persze átalakult. Ugyanakkor figyelmeztető jel lehet a házigazdáknak, hogy ebben az évadban az eddigi legszorosabb mérkőzésüket éppen az újvárosiak otthonában játszották, igaz, nyertek 30-27-re. Nem utolsó szempont, hogy a nagyobb sikerekre éhes, rendkívül tehetségekkel büszkélkedő dunaújvárosiaknak a Gummersbach, a Pick-Szeged és a Fotex elleni mérkőzések irama, hőfoka szükséges a fejlődéséhez.

A Duna-partiaknál bárányhimlője után már játékra jelentkezhet Rosta Miklós. Bár a betegség érthetően legyengítette a válogatott beállóst, de egy félidőn át talán segíthet társainak. Továbbra is sérült Sándor Ákos és a nyáron Szegedre távozó jobbátlövő, Milorad Krivokapics. Az ő hiányuk gondot okoz a Dunaferr edzőjének.
"Az erőviszonyokat a bajnoki táblázat reálisan tükrözi - mondta Imre Vilmos. - Csakúgy, mint egy hete idehaza a Szeged ellen, ezúttal is egy célunk van, jó mérkőzést szeretnénk játszani a minden tekintetben előttünk tartó veszprémi sztárcsapattal. Előzetesen azt terveztük, hogy az alapszakaszban a harmadik helyen zárunk, s ezt teljesítettük. Nincs miért izgulnunk, de kicsit harapósabbnak szeretném látni csapatomat, mint a szegediek ellen. Aztán pénteken hazai pályán a Debrecen ellen jó lenne győzelemmel zárni a bajnokság alapszakaszát."

Szavazás

Ki lepheti meg a Fotexet az idei bajnokságban?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik