Saracevic orvoshoz fordult

BODNÁR TIBOR, SIMON JÓZSEFBODNÁR TIBOR, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2004.09.30. 21:40
Címkék
Heves indulatokat váltott ki a hazaiakból a szerdai Nyíregyháza AB-VILL KC-Honvéd Hargita KC (31-31) NB I-es férfimérkőzés játékvezetőinek (Dudás Tibor, Serfőző Zsolt) néhány ítélete. A házigazda gárda az utolsó tíz percet emberhátrányban játszotta, s ezt kihasználva - mintegy két perc alatt - négygólos hátrányt dolgoztak le a vendégek, akik - meglepetésre - 31-27 után egyenlítettek.
Persze a nyíregyháziak jól tudják, a fővárosiak elleni találkozón nem az utolsó percre kellett volna hagyni a döntést, így elsősorban önmagukban keresik a hibát. A Pestszentlőrinc elleni hazai vereség után kilátásba helyezett büntetés a játékosok felénél egyúttal érvénybe is lépett.
A szerdai pontvesztés olyannyira megviselte az AB-VILL KC horvát edzőjét, a világhírű Zlatko Saracevicet, hogy orvosi ellátásra is szorult. A 43 éves tréner vérnyomása a lefújás után az égig szökött, hányingerre is panaszkodott, ezért a csapat orvosának, dr. Hock Csabának kellett őt ellátnia. A csata másnapján a játékoskeretben is történt változás: Braun Brúnó a teljesítményét ért bírálatok után a távozás mellett döntött.

Zlatko Saracevic nyíregyházi sikerkovács szeretne lenni (Fotó: Meggyesi Bálint)
Zlatko Saracevic nyíregyházi sikerkovács szeretne lenni (Fotó: Meggyesi Bálint)
Zlatko Saracevic nyíregyházi sikerkovács szeretne lenni (Fotó: Meggyesi Bálint)
- Ma már jobban van, elmúlt a rosszulléte? - kérdeztük Zlatko Saracevicet, Atlanta olimpiai bajnokát, aki 1986-ban tagja volt a magyarok elleni döntőben vb-aranyérmet nyerő válogatottnak.
- Már nincs semmi baj - válaszolta a Fotex KCV hajdani "királya", aki 2002-ben még BL-döntőt játszott veszprémi színekben. - Hála Istennek, kórházba sem kellett mennem, elegendő volt az orvos gyors segítsége. Ma már dolgoztam, mert rettentően sok nehéz feladat vár csapatomra és rám, tehát nem lehet lazítani.
- Öt forduló után mi a véleménye új együtteséről?
- Az előző évadban talán valamivel erősebb volt, míg jelenleg össze kell szokniuk az új játékosoknak. Braun távozása után tizennégyen maradtunk, vagyis kevés a csere- és a variációs lehetőségünk. Időre és sok fegyelmezett munkára, profi-mentalitásra van szükség, s biztosan megjönnek az eredmények.
- Ki lehet Braun utódja?
- Még nem tudom, de már keressük. Olyan játékost szeretnénk találni, aki elfogadja, hogy a céljaink eléréséhez nagyon sokat és szívvel, lélekkel kell edzeni.
- Hazai vagy külföldi beállósra gondolnak?
- Megvizsgálunk minden lehetőséget.
- Mi a legközelebbi nagy feladatuk?
- Szombaton Tatabányára megyünk, aztán szerdán a Dunaferrt fogadjuk, majd jövő szombaton KEK-találkozón látjuk vendégül a horvát Medvescak Zagrebet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik