Már nincs tét Vácott

KERESZTURI GYULA, SIMON JÓZSEFKERESZTURI GYULA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2004.03.18. 22:18
Címkék
Magyar bajnoki találkozón a Hypo fölényesen, 11 góllal vágott vissza az őszi hétgólos váci vereségért.
Mátyás Auguszta, a váciak egyik legeredményesebb átlövôje (Fotó: Árvai Károly)
Mátyás Auguszta, a váciak egyik legeredményesebb átlövôje (Fotó: Árvai Károly)
Mátyás Auguszta, a váciak egyik legeredményesebb átlövôje (Fotó: Árvai Károly)
Mátyás Auguszta, a váciak egyik legeredményesebb átlövôje (Fotó: Árvai Károly)
Mátyás Auguszta, a váciak egyik legeredményesebb átlövôje (Fotó: Árvai Károly)
Mátyás Auguszta, a váciak egyik legeredményesebb átlövôje (Fotó: Árvai Károly)
Ezt a mérkőzést a KEK-negyeddöntő párharc első összecsapása előtt egy héttel rendezték meg, és a váciak már akkor is rácsodálkoztak a játékvezetők tevékenységére (ezt az egy mérkőzést vezették osztrák bírók a Hypo-csarnokban a bajnokság során). Az igazi döbbenet azonban a jóval fontosabb KEK-negyeddöntő első összecsapása előtti napon az edzésen, majd másnap a mérkőzésen (30–15) érte Mátyásékat.
Egy nappal a találkozó előtt, az edzés idején a bezárt öltözőajtón mindenféle erőszak nélkül behatoló tolvaj elvitte a váciak több értéktárgyát, pénzét és iratát. Másnap pedig a moldovai Kovalcsuk testvérek elfogult bírói ténykedése miatt esett le a vendégek álla. A jól kezdő váciak irányítóját, Szjukalót egy gyors könyökmozdulattal kiütötte Rotis, és Szjukalónak leírhatatlan módon deformálódott az orra. Az eset után hétméteres következett – a Hypo javára.
Ezt követően hiába kereste saját játékát a kevés cserével felálló és néhány félig gyógyult játékost is harcba dobó Vác, mert a rajta lévő nyomás elviselhetetlennek bizonyult. Ezért már az első 60 perc eldöntötte az elődöntőbe kerülés kérdését. Bakos Tibor, a Vác ügyvezetője a pénteki visszavágó kapcsán józanságra és sportszerű viselkedésre inti a hazai szurkolókat. "Ne üljünk fel a provokációknak – kérte –, egy-egy meggondolatlansággal ne veszélyeztessük azt, amit eddig közösen elértünk. A csapat és közönsége együtt mutassa meg, mi a fair play."
Vác kézilabdacsapata először mutatkozott be az európai kupaporondon, és az, hogy az együttes hat győzelemmel jutott el a negyeddöntőig, mindenképpen felülmúlta az előzetes várakozásokat. A megszerzett tapasztalatokat már az idén is hasznosíthatják a lányok, hiszen bajnoki és Magyar Kupa-szereplésükkel gondoskodhatnak arról, hogy az ősszel is láthassuk őket a kontinens kupacsapatai között.
Az idei várható búcsút szeretné széppé tenni a csapat.
"A tisztes helytállásban bízunk mindannyian – mondta Vura József edző. – Szeretnénk győzelemmel búcsúzni, és ezzel megköszönni szurkolóinknak segítségüket. Úgy látom, játékosaink igyekeztek túllépni az első összecsapás megpróbáltatásain. A dolgunkat nehezíti, hogy Szjukalo mellett a tüdőgyulladás-gyanúval ágyat nyomó Szvetlana Moszkovajára sem számíthatunk. Sportszerű játékra kérem a mieinket, és remélem, durvaságoktól mentes lesz a visszavágó. Jó lenne, ha a pályán és a nézőtéren egyaránt be tudnánk bizonyítani, hogy nem véletlenül jutottunk idáig, illetve azt, hogy a csapat, valamint közönsége minden tekintetben méltó Európa elitcsapataihoz."
A további párharcokból a dán Ikast és FCK (Siti Eszter csapata), valamint a francia Metz (a világbajnok Szabó Melinda együttese) elődöntőbe jutása várható.
A női Bajnokok Ligájában a Dunaferr szombaton ötgólos előnnyel fogadja a montenegrói Podgoricát, az FTC pedig vasárnap kétgólos fórral kezdi meg vendégszereplését a dán Slagelse csarnokában. Az EHF-kupában a Győri Graboplast vasárnap fogadja a dán Gudmét, amely aligha tartja meg kétgólos előnyét.

Gunnar Prokop: komolyan vesszük

Tv: a Vác–Hypo találkozót az M2-es csatorna 18 órakor közvetíti.

Női KEK-negyeddöntő
Első mérkőzés:
Hypo NÖ (osztrák)–Váci NK (magyar) 30–15 (16–10), Ikast Bording (dán)–Ferrobus Mislata Valencia (spanyol) 36–26 (14–15), Elda Prestigio (spanyol)–FCK Köbenhavn (dán) 20–28 (12–14), Eliana Valencia (spanyol)–Metz Metropole (francia) 22–25 (11–12)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik