Parádés bemutatkozás

KIRÁLY FERENCKIRÁLY FERENC
Vágólapra másolva!
2002.11.09. 22:30
Címkék
Sterbik kapus a veszprémiek egyik kulcsjátékosa volt a plocki BL-nyitófordulóban
Sterbik kapus a veszprémiek egyik kulcsjátékosa volt a plocki BL-nyitófordulóban
Sterbik kapus a veszprémiek egyik kulcsjátékosa volt a plocki BL-nyitófordulóban
Sterbik kapus a veszprémiek egyik kulcsjátékosa volt a plocki BL-nyitófordulóban
Sterbik kapus a veszprémiek egyik kulcsjátékosa volt a plocki BL-nyitófordulóban
Sterbik kapus a veszprémiek egyik kulcsjátékosa volt a plocki BL-nyitófordulóban
A találkozó elején Drobik és Pásztor vívott gólpárbajt, ez a külön versenyük 2–2-ig tartott. Ekkor Dzomba "közbeszólt”, vezetéshez juttatva csapatát. A folytatásban a Fotex nyugodt és megfontolt játékával elbizonytalanította a lengyel bajnokot és elhúzott. Gálék remekül védekeztek, mindenhová odaértek, s ha mégsem, ott volt Sterbik, aki már az összecsapás elején szenzációsan őrizte kapuját. A 19. perc végén Dzomba már negyedik gólját szerezte. Hatgólos veszprémi vezetésnél Kozinski edző időt kért, a Lengyelországba kiránduló Fotex-szurkolók pedig hullámoztak és tomboltak örömükben.
A vendégcsapatnak nagy tartást adott, hogy ha támadásban el is adta a labdát, az ellenakciókból nem kapott gólt, mert Sterbik remekelt. A szünet előtt a hazaiak emberelőnyben felzárkóztak, ám Zovko gyorsan magához rendelte játékosait. Hogy nem lehetett túl nagy gond, azt jelezte: az időkérésnél Dzomba mosolyogva hallgatta edzőjét.
A szünetben a veszprémi klub elöljárói elégedetten pillantottak az eredményjelző táblára, ám megjegyezték, hogy a lengyel csapatot továbbra sem szabad leírni, a négygólos előny a Bajnokok Ligája-mérkőzésen nem túlságosan megnyugtató.
A második félidő elején Pásztor cundere nem jött be, az ellentámadásból pedig Drobik megszerezte ötödik találatát, s ezzel három gólra közelítette meg a Plock a Fotexet. Éles lőtte a veszprémiek első találatát a szünet után. Mintha nem koncentráltak volna a folytatásban a vendégek, de mielőtt nagyon kiengedtek volna, magasabb sebességi fokozatba tudtak kapcsolni, s Pérez, valamint Pásztor góljaival újra ötgólos lett a különbség. Jovicék összekapták magukat védekezésben, ez még akkor is igaz, ha Titov gólt szerzett. Oroszlánként küzdött, kapaszkodott a lengyel bajnok, ám 13–16-nál nagyon fontos gólt szerzett Pérez. A Plock Lazarovra és Perezre külön embert állított, ám a két nagyágyú kikapcsolása után Pásztor szerzett gólt.
Wisla Plock (lengyel)–Fotex KCV
25–30 (9–13)
Plock, 1000 nézô
V: Podlucky, Rudinsky (szlovákok)
PLOCK: Szmal – Paluck, JURASIK 5, WLEKLAK 4, Debski 1, DROBIK 6, NIEDZELKI 5 (2). Cs: Marszalek, Goral (kapusok), Zolotenko 1, Kisiel, Wuszter, Titov 3, Mokrzki. Edzô: Edward Kozinski
VESZPRÉM: Sterbik – DZOMBA 9 (4), Gál 1, CSOKNYAI, Jovic, Tóth, PÁSZTOR 4. Cs: Fazekas (kapus), Éles 2, LAZAROV 6, PÉREZ 6 (1), Diaz, Iváncsik, Zsigmond 2. Edzô: Zdravko Zovko
Az eredmény alakulása: 6. p.: 2–2. 13. p.: 3–6. 19. p.: 4–8. 23. p.: 6–11. 26. p.: 6–13. 33. p.: 10–14. 37. p.: 13–16. 45. p.: 17–21. 53. p.: 20–24
Kiállítások: 2, ill. 12 perc
Hétméteresek: 7/2, ill. 6/5
P. Athen (görög)–Magdeburg (német) 17–29 (10–14)
A hajrában a Fotex KCV előbb tartotta háromgólos előnyét, majd próbált változtatni a játékán: Dzomba sokat mozgott keresztbe, Éles a szélen tűnt föl, és Díaz is cikázott a lengyel védőfal előtt. A közönség által fantasztikusan biztatott Plock a hajrában sem adta meg magát, a Fotex játékosai viszont technikai hibákat követtek el. Gál indításból szerzett gólja úgy kellett a magyaroknak, mint egy falat kenyér. Zsigmond is góllal hálálta meg edzője bizalmát, de Pérez találatával dőlt el végérvényesen a két pont sorsa (22–27). Sterbik az utolsó percben még büntetőt hárított, s ez olyannyira feldobta Zdravko Zovko tanítványait, hogy Dzomba Pérezzel dobatott kínai gólt, majd Lazarov egy hétméterest egy- szerűen átívelt a kapus felett.
A lefújást követően a Fotex KCV játékosai örömtáncot lejtettek a pálya közepén, s megköszönték szurkolóik biztatását, majd mosolyogva pózoltak a fotósoknak.
A Fotex november 17-én a görög P. Athent fogadja.

Mestermérleg
Edward Kozinski: – Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy a tavaszi BL-döntős ellen léphettünk pályára, természetesen győzni szerettünk volna híres ellenfelünkkel szemben, ám a veszprémiek bebizonyították, hogy nem véletlenül tartoznak Európa elitjébe.
Zdravko Zovko: – A legfontosabb most az, hogy nyertünk. A védekezésünk már az első félidőben nagyon jól működött, és ez jelentősen befolyásolta a mérkőzés alakulását. A lengyelek a második félidőben megmutatták, hogy jó a csapatuk, feljöttek, ám a megérdemelt győzelmünket nem tudták elvenni.

Hétfőn érkezik Balogh Bea

SÜDSTADT. A tartalékos Fradiban öt Vasas-játékos – Pasztrovics, Pásztor, Koroknai, Szélesi és Ábrahám – is bőven kapott játéklehetőséget a Bécs melletti kétnapos felkészülési versenyen. A látottakkal és tanítványai teljesítményével mind Németh András, a Herz-FTC, mind Köstner Vilmos, a Vasas mestere elégedett volt. A válogatottait nélkülöző Herz-FTC kerete a jövő héten tovább fogyatkozik, mert Mraviková és Uhraková a szlovák legjobbak között készül a vb-selejtezőkre. Az Eb előtt álló magyar válogatotthoz hétfőn csatlakozik Balogh Bea, a Hypo egyik kulcsjátékosa. Gyurka János edző osztrák bajnokcsapatának kapujába három hónapos kényszerpihenő után visszatért Hamerlikova. A torna gólkirálynője és legjobb játékosa Horacek (Hypo) lett.

Nemzetközi női torna
Elődöntő (péntek): Hypo NÖ (osztrák)–MPL Zlin (cseh) 37–19 (20–11). A 3. helyért: Partizanske (szlovák)–Zlin 28–22 (14–11). Döntő: Hypo NÖ–Herz-FTC 33–28 (15–14). Ld: Horacek 12, Tarculovska 6, Latakaite 6, Rotis 4, Balogh 3, ill. Pádár M. 7, Lőwy 6.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik