Két vereség a zárónapon

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2002.08.25. 19:54
Címkék
Nôi Arany Liga, Horvátország
Döntô
Podravka Koprivnica (horvát)–Cornexi-Alcoa 37-26 (16-12)
Cornexi: FARKAS - GISCA 4, SITI B. 7, Szôke, Virincsik 2, DELI 9, Lôw 1. Cs: Fekete (kapus), Pápai 3, Kovács T., Ôri
A 3. helyért
Hypo NÖ (osztrák)–Gyôri Graboplast ETO 30-27 (15-14)
Nôi Arany Liga, Horvátország
Döntô
Podravka Koprivnica (horvát)–Cornexi-Alcoa 37-26 (16-12)
Cornexi: FARKAS - GISCA 4, SITI B. 7, Szôke, Virincsik 2, DELI 9, Lôw 1. Cs: Fekete (kapus), Pápai 3, Kovács T., Ôri
A 3. helyért
Hypo NÖ (osztrák)–Gyôri Graboplast ETO 30-27 (15-14)
Belefáradt a sok bravúrba, és az erőltetett menetbe a Cornexi a női klubcsapatok Arany Ligájában. A székesfehérváriak még bejutottak a sorozat döntőjébe, ám ott már nem tudták feltartóztatni a hazai pálya minden előnyét élvező Podravka Koprivnicát.
Nincs miért szégyenkeznie a Cornexinek, hiszen egy félidőn keresztül úgy is méltó ellenfele volt a horvát bajnoknak, hogy lényegében alig tudtak pihenni a kezdőcsapat tagjai, ahogy mondani szokták, alaposan lerövidült a fináléra a kispad. Három kulcsjátékosról eleve le kellett mondania Zsiga Gyulának (Németh Helga, Kulcsár Anita és Tóth Mária a válogatottban szerepelt), majd jött Kenyeres Fanni sérülése, ami igencsak behatárolta a lehetőségeket. Így érthető, hogy a Cornexi a vasárnapi döntőben már nem tudott olyan iramban és színvonalon kézilabdázni, ahogy az azt megelőző napokban tette. Ráadásul ahogy arra számítani lehetett, igencsak lejtett a hazai pálya, a finálé két osztrák bírája sajátos módon horvát nemzetiségű volt, tehát ami segítséget meg lehet adni egy csapatnak, azt bizony meg is kapta a Podravka. Pedig igazán nem lett volna szüksége ilyesmire, hiszen az Európa egyik legjobbjának számító horvát bajnok enélkül is esélyesként lépett volna pályára a tartalékos fehérváriak ellen.
"Sajnos nagyon sokat kivett csapatomból a Hypo elleni elődöntő, amelyet már szintén erőn felül teljesítve, bravúrral nyertünk meg – értékelt Zsiga Gyula vezetőedző. – Úgy tűnt, mintha a horvátok maguknak rendezték volna meg a finálét, hiszen olyan mértékű bírói segítséget kaptak, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Delit sajnos hamar kikapcsolták a játékból, és ugyan Siti egy darabig át tudta venni a vezér szerepét, egy idő után ő is elfáradt. A döntőt leszámítva hasznosnak ítélem, hogy részt vettünk az Arany Liga küzdelmeiben, hiszen öt-hat igazán kemény mérkőzést játszhattunk, ráadásul nem is akárkik ellen, hiszen néhány nap leforgása alatt pályára léptünk a szlovák, az osztrák és a horvát bajnok ellen. Néhány héttel a bajnokság rajtja előtt ez jól szolgálta felkészülésünket, még akkor is, ha nem lehetett végig velünk a keret minden játékosa.”
A székesfehérváriak sokat nem pihenhetnek, hiszen a héten már Dániában szerepelnek egy újabb, igencsak rangos tornán. Ahogy Zsiga Gyula fogalmazott, rá is fér csapatára a terhelés, hiszen még nem állt össze igazán a Cornexi, azt pedig csak rengeteg mérkőzéssel lehet elérni.
Az Arany Liga harmadik helyéért megrendezett összecsapáson is volt magyar érdekeltség, a Graboplast ETO az osztrák bajnok Hypo Niederösterreichhel találkozott. A Cornexinél is tartalékosabb győriek nagyon jól tartották magukat, a szünetben csak egy góllal vezettek az osztrákok (15-14), és a végére sem fáradtak el, nem futottak bele egy nagyobb vereségbe, a 30-27-es végeredmény miatt nem kell szégyenkezniük.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik