Győzelem hatalmas csatában

KOLODZEY TAMÁSKOLODZEY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2002.08.23. 22:41
Címkék
A mieink kezdték a játékot, harminc másodperc után leindításból mégis a norvégok találtak először a kapuba. Az északiak rendkívül erős tempót diktáltak, Farkas Ágnesék azonban felvették a kesztyűt.
Kétgólos norvég előnyt követően Kulcsár remek bejátszás után szépített, de a norvégok rögtön válaszoltak. A 14. percben Pálinger pompásan védte Dyhre lövését, aztán Németh Helga máris a mieink javára fordított (9–8). Ezután felváltva estek a gólok, egyik csapat sem tudott elhúzni. Amíg a Mocsai-tanítványok szélekről is gyakran veszélyeztették a kaput, a norvégok jobbára átlövésekkel kísérleteztek. Pálinger emberhátrányban remekül védett, így maradt a kétgólos magyar előny. A szünet előtt a mieink egy-egy ellen ügyesen használták ki lehetőségeiket, így tisztes előnnyel tértek pihenőre.
A második félidő elején csapatunk kétszer is emberhátrányos helyzetet védekezett ki. A küzdelem dominált, kemény volt a játék, védelmünk jól zárt. A 35. percben játékosaink elfeledkeztek Hovindról, majd Hammerseng büntetője következett, és máris szorossá vált a mérkőzés. Németh átlövésből és Farkas pazar ejtésből szerzett góljával azonban maradt a magyar előny. A 40. percben Hammerseng egyenlíthetett volna, de sokat lépett. Aztán mégis kialakult a döntetlen, Kulcsár ugyanis hibázott, Sandve viszont ejtett (20–20). A 44. percben válogatottunk emberelőnybe került, s ebből két gólt sikerült összehozni. A norvégok egy pillanatig sem adták fel, a csereként beállt Kopperud több labdát is fogott. Ezt követően Siti kapott nagy tapsot, mert zsinórban háromszor is a hálóba talált.

Farkas Ágnes (képünkön 11-es mezben) Miskolcon hét gólt lôtt a norvégoknak
Farkas Ágnes (képünkön 11-es mezben) Miskolcon hét gólt lôtt a norvégoknak
Farkas Ágnes (képünkön 11-es mezben) Miskolcon hét gólt lôtt a norvégoknak
Ekkor csapatunk azt hitte, hogy már megnyerte a találkozót, becsúszott egy-két könnyelmű átadás, a szívós norvégok pedig egy gólra zárkóztak fel. A hajrában előbb Mocsai, majd Breivik kapitány kért időt. Izgalmakban bővelkedtek az utolsó pillanatok, melyben higgadtabbak voltak a magyarok, s ennek meg is lett az eredménye.
A harmadik magyar–norvég meccset szombaton 17 órakor Egerben játsszák.

Mestermérleg
Mocsai Lajos: – Sokkal küzdelmesebb volt ez a mérkőzés, mint a két csapat közötti első tiszaújvárosi összecsapás. A norvégok nagyon összeszedték magukat, és kemény ellenfélnek bizonyultak. Gyakran változtattam a csapat szerkezetén, mindenkinek játéklehetőséget adtam. A második félidőben végig irányítottunk, azt persze sajnálom, hogy néhány helyzetet ezúttal is elhibáztunk. A sikernek természetesen nagyon örülök, remélem, hogy Egerben is nyerni fogunk.
Marit Breivik: – Lényegesen jobb teljesítményt nyújtottunk mint Tiszaújvárosban. Játékosaim nagy akarással küzdöttek, végig nyílttá tették a találkozót, és nem sok hiányzott ahhoz, hogy kiharcoljuk a döntetlent.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik