Változatlan Fotex-vágyak

DONÁT TAMÁSDONÁT TAMÁS
Vágólapra másolva!
2002.07.29. 21:02
Címkék
A magyar bajnok és MK-győztes, Fotex KC Veszprém férficsapatánál legutóbb harminckilenc napja volt edzés. Hétfőn viszont újra megkezdődött a közös munka, s a gyakorláson ott voltak az új játékosok is: a Zágrábból érkezett macedón Kiril Lazarov, a spanyol Leonból hazatért Bartók Csaba és a Dunaferr volt többszörös gólkirálya, Mohácsi Árpád. Visszatért Kékesi Szabolcs, aki Komlón kézilabdázott kölcsönben. Ugyanakkor távozott a Fotexből Habuczki Tamás, aki a Pick-Szegedben játszik tovább, míg Zlatko Saracevic – úgy tűnik – komolyan gondolta bejelentését az évad végén, s befejezte az aktív játékot.
Éles is „törzsgárdista” a BL-döntôs, bajnok és MK-gyôztes veszprémi sztárcsapatban (Fotó: Danis Barna)
Éles is „törzsgárdista” a BL-döntôs, bajnok és MK-gyôztes veszprémi sztárcsapatban (Fotó: Danis Barna)
Éles is „törzsgárdista” a BL-döntôs, bajnok és MK-gyôztes veszprémi sztárcsapatban (Fotó: Danis Barna)
Éles is „törzsgárdista” a BL-döntôs, bajnok és MK-gyôztes veszprémi sztárcsapatban (Fotó: Danis Barna)
Éles is „törzsgárdista” a BL-döntôs, bajnok és MK-gyôztes veszprémi sztárcsapatban (Fotó: Danis Barna)
Éles is „törzsgárdista” a BL-döntôs, bajnok és MK-gyôztes veszprémi sztárcsapatban (Fotó: Danis Barna)
Az öltözőben mindenki jó hangulatban várta a felkészülés első gyakorlását. Ahogy az lenni szokott, a szabadság legfontosabb mozzanatait mesélték egymásnak a játékosok. És az első összejövetelről a zrika sem hiányzott. "Képzeljétek srácok, Csoknyai lábteniszsulit hirdetett a budatavai strandra a rászorulóknak, köztük nekem is – mesélt a régi harcostárs, Éles József. – Eleinte ment neki, de a végén már az is megverte, aki csak benézett a Neptun strandra.” A Fotex-mezben legtöbb meccset játszó, kiváló védőjátékos persze nem maradt adós a válasszal: "Hagytam egy kicsit nyerni a tanulókat, mert már sírásra görbült a szájuk. Mostantólúgyis újra a kezünk lesz szénporos a munkától. Miért ne legyen egy kis sikerélménye az alapozás előtt Fazekas Nándinak, Zsigmond Gyurinak meg Éles Józsinak?”
A játékosok ezt követően a klub úgynevezett serlegtermébe vonultak, ahol az elnökség tagjai köszöntötték a pihenésből visszatérőket. "Embertelenül nehéz évad vár ránk – fogalmazott röviden Hajnal Csaba ügyvezető elnök. – A program kész, karácsonyig húsz bajnoki és hat Bajnokok Ligája-összecsapás vár ránk. A januári világbajnokságra készülő válogatottbantíz játékosunk kaphat lehetőséget, vagyis újra óriási lesz a terhelésünk.”
A Fotex KC Veszprémben változatlanok a célok, s ezt az igényt újra megfogalmazták a vezetők a játékosoknak. "Gondoljon mindenki arra, mekkora szeretettel búcsúztak el tőlünk a legsikeresebb évadunk végén a szurkolók, akik a következő évadra már megvették az összes bérletet – emlékeztetett mindenkit a klubelnök, Hunyadfalvi Ákos. – Ennek szellemében kell mindennap készülnünk, gyakorolnunk, meccset játszanunk. Az első és legfontosabb feladatunk a bajnoki címünk megvédése, hiszen ez ad lehetőséget arra, hogy a a továbbiakban is a legrangosabb európai kupában indulhassunk. A klubnak ismét meg kell nyernie a Magyar Kupát. A BL-ben pedig legutóbbi szereplésünkkel jelentős rangot vívtunk ki magunknak, és ez kötelez bennünket az újabb sorozatban.”

Vb-nyitány az oroszokkal

LISSZABON. A portugáliai férfi-világbajnokság (2003. január 20.–február 2.) szervezôi és a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) illetékes vezetôi kijelölték a torna csoportmérkôzéseinek helyszíneit. A négy hatcsapatos csoport küzdelmeit a következô városokban játszszák: Guimaraes (A-cs.: Tunézia, Kuvait, Spanyolország, Marokkó, Jugoszlávia, Lengyelország), Viseu (B-cs.: Németország, Katar, Izland, Ausztrália, Portugália, Grönland), Madeira (C-cs., a magyarok ellenfelei sorrendben: Oroszország, Franciaország, Szaúd-Arábia, Argentína, Horvátország), Sao Joao de Madeira (D-cs.: Svédország, Egyiptom, Dánia, Szlovénia, Algéria, Brazília). A csoportokból négy-négy gárda jut a középdöntôbe, ahol négycsapatos csoportokban folytatódnak a csatározások (az AB- és CD-ágról továbbjutókból alakítanak két-két csoportot). A középdöntôk helyszíneit még nem jelölték ki, de a lehetséges városok a következôk: Rio Maior, Póvoa do Varzim, Aveiro és Caminha. A helyosztókat a fôvárosban rendezik meg.
Mohácsi Árpád most ült először csapattagként a Fotex kézilabdázói között. "Mit mondhatnék? Ha valakit egy ilyen sikeres, nemzetközileg is elismert klub invitál, nem szabad sokat gondolkodni. Óriási megtiszteltetés, hogy Veszprémben rám gondoltak. Nagyon remélem, hogy valamit nekem is sikerül hozzátennem a remélt újabb Fotex-sikerekhez.”
Zdravko Zovko mester és segítője, Csonti Rudolf is bizakodvatekintett az idény elé. "A csapat gerince változatlan maradt, s ez a legfontosabb – mondta a világhírű horvát szakember. – Az is biztos, hogy az új játékosokkal tovább erősödhetünk. Beépítésük nem lesz nehéz, hiszen rengeteg gyakorlómérkőzés vár ránk, s ezeken összeérhet a csapat. Most kemény munka kezdődik itthon, majd Szlovéniában, Roglán magaslaton edzünk. Első hivatalos mérkőzésünkön a görög bajnok ellen lépünk pályára augusztus huszadikán a veszprémi csarnokban.A Filipposz Veriasz nehéz ellenfél lesz, mert olyan világklasszisokkal erősített, mint a macedón Pepi Manaszkov és az orosz Alekszandr Tucskin.”
A Fotex augusztusban Ausztriában, Svájcban és Franciaországban is pályára lép tesztmérkőzéseken.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik